Истината за хапчетата за отслабване

Хапчетата за отслабване са едни от най-често употребяваните "медикаменти" предимно от жените. Макар, че и не малко запуснати мъже използват този начин, за да отслабнат. Ние обаче ще ви споделим някой интересни тайни, които крият този тип ме

2009-06-25 12:28:08
Истината за хапчетата за отслабване
Хапчетата за отслабване са едни от най-често употребяваните "медикаменти" предимно от жените. Макар, че и не малко запуснати мъже използват този начин, за да отслабнат. Ние обаче ще ви споделим някой интересни тайни, които крият този тип медикаменти. Всъщност повечето от тях се продават като хранителни добавки, а не като лекарствени медикаменти. Това веднага поставя въпроса какво всъщност съдържат тези хапченца и как ни карат да отслабване.

Основната съставка на всичките тези хранителни добавки, които ви помагат да отслабнете съдържат Л-карнитин. Л-карнитинът е аминокиселина, която има свойството да се свързва с мастните киселини и да ги пренася през клетъчната мембрана и да ги отвеждат до митохондриите. Там те биват използвани като гориво за производство на енергия, обезпечаваща нуждите на клетката и организма като цяло. Иначе казано когато приемете подобна хранителна добавка вие подобрявате изгарянето на мазнините в организма си. Това е чудесно освен ако не останете излъгани, защото организма ни има насищане. А именно ако приемате Л-карнитин в рамките на 1 месец в едни и същи дози, то той постепенно ще намали ефекта си върху нас и ще трябва да увеличим дозите, което не е препоръчително. Така, че ако на кутийката пише, че съдържа Л-карнитин и трябва да се приема повече от месец - приемете, че просто искат да ви накарат да си купите нова опаковка, от която е съмнително дали ще има желания ефект. Важно: Л-карнитина няма достатъчно добър ефект, ако не е придружен от физическо натоварване на организма.

Екстракт от бреза - това е друга добавка, която се добавя почти във всяко диетично хапче. Ефектът на екстракта от бреза е класически диоретик. Тоест вещество, което стимулира отделянето на хормони, които стимулират отделянето на вода и соли от организма. По-големите дози натоварват бъбреците, организма се обезводнява и губи нужните му соли. За това е добре при приема на подобни препарати да не забравяте да пиете повече течности.

Какво ви препоръчваме ние? Разбира се, да забравите всички тези глупави "хранителни добавки" и да отидете да поспортувате малко. Ако имате сериозни проблеми с килограмите можете да приемате и Л-Карнитин в определени дози, но определено по-евтино ще е да си го купите от аптеката и да спазвате дозировката, изписана на листовката от колкото да вземете "препарат за отслабване" в луксозна опаковка, който има същия ефект като евтиния Л-карнитин в обикновена опаковка :)

ВАЖНО! Хранителните добавки, предлагащи бързо отслабване нямат нищо общо с лекарствените продукти, предлагащи отслабване. За някой от тях трябва да се консултирате с лекар поради факта, че се продават с рецепта макар, че от скоро се появиха някой, които се търгуват и без рецепта. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия