Пада ми косата! Помощ!


Всички хора обичат косата си и не искат да я губят, особено момичетата, за тях косата е нещо много важно и те полгат какви ли не грижи за нея, само и само да я запазят здрава и хубава.
Косата е нещо, за което трябва да се грижим добре, но п

2009-06-08 09:34:19
Пада ми косата! Помощ!
Всички хора обичат косата си и не искат да я губят, особено момичетата, за тях косата е нещо много важно и те полагат какви ли не грижи за нея, само и само да я запазят здрава и хубава.
Косата е нещо, за което трябва да се грижим добре, но понякога колкото и добре да го правим, то тя започва да пада повече от обикновено. Попринцип на ден е нормално да губим по 100-150 косъма, но ако количеството им е значително повече то тогава става дума за косопад.

Много хора се стряскат, когато започне да им пада косата, вместо да помислят преди това да се случи.
Има няколко прични, които могат да доведат до косопад:

Първата и най-често срещана причина е диетата. Когато диетата е небалансирана, особено такава с липса на достатъчно протеини, може да доведе до загуба на повече косми. Това много често се оказва причина за косопад при жените страдащи от анемия.
Друга причина се оказва, прекалената употреба на различни видове шампоани, съдържащи съставки, които дразнят скалпа и предизвикзат дразнете и чесане. Това също става причина за загуба на много коса.

Жените обичат да сменят цвета на косата си доста често. Това постоянно третиране на косата с различни видове бои за коси, след това сушенето със сешоар, къдренето с маши, изправянето с преси и всички останали процедури, които си правим, за да сме красиви, причиняват падането на косата.

Косопада може да бъде и наследствен. Това не може да се спре, но по-често това се наблюдава при мъжете. Ако бащата е с по-рядка коса, то и синовете му страдат от това.
Друга сериозна причина за косопад е стреса. Стрес причинен от различни важни събития в живота ни. Например бременност, операция, развод и т.н.
Здравословни проблеми от рода на диабет, лупус, възли на щитовидната жлеза, също са причина за загуба на коса.

Общо взето трябва да се научим да пазим косата си, преди да ни се случи някое от горе изброените. Да не чакаме да ни се случи, за да се замислим за нея. Тя е важна част от нас и заслужава нашата грижа! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия