ВУЗФ отличи 4-ма ученици в първата по рода си Национална ученическа конференция

„Икономика, образование и психология в условията на пандемия“

2021-02-18 16:00:00
ВУЗФ отличи 4-ма ученици в първата по рода си Национална ученическа конференция
Снимка: ВУЗФ

Преди броени дни приключи първата по рода си Национална ученическа конференция, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира. Тя се проведе онлайн под надслова: „Икономика, образование и психология в условията на пандемия“.

Форумът се организира под патронажа на доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ. В него се включиха над 30 ученици от 11 и 12 клас от средните училища в страната. Те имаха възможност да изложат своята позиция, идеи и нетрадиционен поглед за отражението на пандемията от COVID-19 върху различните социални сфери - икономика, образование, социални отношения, психологически аспекти на изолацията и т.н. 

С интересни доклади  и атрактивни презентации се включиха участници от градовете София, Варна, Бургас, Ловеч, Казанлък, Русе, Сливен, Сопот и Якоруда. Участниците трябваше да разработят доклад в обем между 8 и 10 страници, който да презентират по време на форума.

Конференцията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. 

„Скъпи ученици, впечатлен съм от Вас, от Вашите доклади, от тяхната сериозност и задълбоченост. Обнадежден съм за българското образование, когато виждам такива будни и начетени млади хора и техните учители, които са им помогнали и са ги подготвили на такова високо ниво”, заяви доц. д-р Вазов.

 

Той допълни, че тази конференция ще се превърне в традиция за ВУЗФ и всяка година ще предоставя възможност на младите учени в средното образование да изразяват и представят своите идеи и научни разработки. 

Специална комисия, съставена от преподаватели във ВУЗФ, в лицето на доц. д-р Радостин Вазов, доц. д.ик.н. Красимир Тодоров и доц. д-р Даниела Илиева, която бе и модератор на събитието, отличиха най-добрите автори в конференцията. 

Голямата награда от 20% стипендия за целия период на обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ спечели Десислава Иванова, ученичка в 12 клас от Втора Английска езикова  гимназия "Томас Джеферсън", гр. София. Тя представи доклад на тема „Мисли глобално - пазарувай локално“, в който изтъкна предимствата на българската икономика и подтикна всички участници към стремежа да развиват, пазят и предпочитат България и българските продукти.


Сред отличените ученици бяха още Николета Колева, 12 клас от  ПГ "Генерал Владимир Заимов", гр. Сопот , с доклад и презентация на тема „Икономика, образование и психология в условията на пандемия“, Калина Митроева и Преслава Петрова, 11 клас  в СУПНЕ "Фридрих Шилер", гр. Русе, които бяха съавтори на доклад на тема „ Минало, настояще и бъдеще в условия на пандемия“. Трите получават стипендии в размер на 10% за обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ.

Комисията присъди и още една допълнителна стипендия от 10% на изявен участник, която отиде при Атанас Димитров - ученик от 12 клас в Националната търговско-банкова гимназия, гр. София. Той изнесе блестяща презентация на английски език на тема „How the pandemic has changed the world from an economic point of view“. 

 

Отличените ученици получиха специални грамоти, а всички участници - специални сертификати, подписани от ректора на ВУЗФ, за участие в Националната ученическа конференция. 

 

След прецизна селекция, най-добрите доклади от конференцията ще бъдат издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов".

 

Презентациите от конференцията можете да видите тук, а видео от целия форум тук.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия