Как да изберем най-подходящата специалност за нас?

Съветите на професионалния консултант от ВУЗФ - Милен Великов

2019-08-13 14:00:00
Как да изберем най-подходящата специалност за нас?
Снимка: Pexels

Ако си на кръстопът каква специалност да учиш и в кой университет, то знай, че всички са имали подобни терзания. Всеки един от нас е бил объркан в кое в добър, какво да учи, защо и къде. Тази обърканост до голяма степен е породена от това, че родителите ни карат да учим неща, които не са ни интересни, понякога нямаме реалистични очаквания към нас самите, имаме желание да учим едно, но не полагаме усилия и още много други.

 

Затова Teenproblem.net и водещият бизнес университет Висше училище по застраховане и финанси дадохме старт на нова рубрика, с която да ви помогнем да се ориентирате в палитрата от възможни кариерни пътища. Коя специалност е подходяща за вас, как да изберете правилния университет, какви качества са необходими, за да се реализирате успешно - отговори на тези и още въпроси ще получите от кариерния консултант на ВУЗФ Милен Великов.

 


Ето и някои от неговите препоръки как да изберете каква специалност да следвате:

 

 

 

 

 

 

 

 

Това са малка част от примерите, които биха улеснили избора за подходящата специалност. При всеки един от тях се касае за усилия, които трябва да се положат от страна на ученикът или студентът. Това прави разликата при зрелия човек – той се информира, взима решения и действа.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия