За да изглежда кожата винаги безупречна, за нея трябва да се полагат системни грижи. Вижте няколко идеи за домашни рецепти, които ще направят кожата ви по-мека, ще я подхранят и ще й придадат невероятно свеж вид:

 

 

Рецепта 1

 

Необходими съставки:

1 ябълка

1 с.л. пшеничен зародиш

 

Обелете ябълката и я направете на пюре с помощта на блендер. Прибавете пшеничния зародиш и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Измийте лицето си с топла вода, за да разширите порите, и нанесете маската. Оставете да подейства 10-15 мин. и изплакнете лицето. Тази маска ще хидратира кожата ви и ще й придаде тонус.

 

 

Рецепта 2

 

Необходими съставки:

1 авокадо (на пюре)

1 морков (сварен и намачкан на пюре)

½ ч.ч. сметана

1 яйце (разбито)

3 с.л. мед

 

Смесете всички съставки до получаването на хомогенна смес. Нанесете по лицето и шията и оставете да подейства 10-15 мин. Изплакнете с хладка вода. Тази маска съчетава полезното въздействие на Витамин А и Витамин Е, както и на антиоксидантите, калция и протеините, които ще възстановят кожата ви след студения зимен сезон.

 

 

Рецепта 3

 

Необходими съставки:

1 киви

2 с.л. кисело мляко

1 с.л. мед

1 с.л. кайсиево или бадемово масло

1 ч.л. ситно смлени бадеми

2 капки етерично портокалово масло

 

Пасирайте кивито в кухненски робот. Прибавете към него киселото мляко, кайсиевото или бадемовото масло, меда и ситно смлените бадеми. Пасирайте до получаването на смес с консистенция на крем. Прибавете етеричното портокалово масло и разбъркайте добре. Нанесете по лицето, шията и деколтето. Оставете няколко минутки да подейства и изплакнете обилно. Тази маска почиства кожата и я прави по-мека. Тя е подходящата както за суха, така и за мазна кожа.

 

 

Рецепта 4

 

Необходими съставки:

2 с.л. мед

2 с.л. масло от сладък бадем

5 капки етерично масло от роза

 

Смесете всички съставки и нанесете сместа внимателно по кожата на лицето с помощта на връхчетата на пръстите си. Оставете да подейства 15 мин., след което изплакнете с хладка вода. Тази маска е подходяща за хора със суха и нормална кожа. Тя подхранва кожата на лицето, придава й свежест и мекота.

 

 

Рецепта 5

 

Необходими съставки:

1 с.л. кисело мляко

1 с.л. мед

 

Смесете съставките до получаването на хомогенна смес и нанесете на лицето. Оставете да подейства 10-15 мин. и изплакнете. Тази проста и лесна маска е подходяща за всеки тип кожа. Тя има успокояващо и почистващо действие.

 

 

Рецепта 6

 

Необходими съставки:

1 белтък

1 ч.л. мед

1 ч.л. пшенично нишесте

 

Смесете всички съставки до получаването на хомогенна смес. Нанесете на лицето и оставете да подейства 15-20 мин. Изплакнете с хладка вода. Тази маска е изключително подходяща за младежка кожа. Има почистващо действие и придава на кожата свежест и мекота.

 

 

Рецепта 7

 

Необходими съставки:

1 с.л. зехтин

1 с.л. мед

1 жълтък

3-4 капки лимонов сок

 

Разбийте жълтъка и добавете останалите съставки. Бъркайте до получаването на хомогенна смес. Нанесете по лицето и шията и оставете да подейства 10-15 мин. Изплакнете с топла вода. Тази маска подхранва кожата в дълбочина.

Автор: Илиана