Как да подготвим косата си за есента?

Лятото е доста изтощителен сезон за косата ни, затова е хубаво да се погрижим интензивно за нея през есента, за да не си навлечем проблеми. През есенния сезон косата ни се намира в третата фаза и затова е нормално да пада повече. Сухият въздух я лиша

2011-09-10 14:28:53
Как да подготвим косата си за есента?
Лятото е доста изтощителен сезон за косата ни, затова е хубаво да се погрижим интензивно за нея през есента, за да не си навлечем проблеми. През есенния сезон косата ни се намира в третата фаза и затова е нормално да пада повече. Сухият въздух я лишава от влага, затова тя има нужда от повече грижи. Вижте няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да възстановите блясъка на косата си и да я подготвите за суровите зимни дни:

1. Стоплете косата си - хубаво е, когато навън е студено, да предпазите косата си, като носите шапка. Кръвоносните съдове на главата се свиват, а това забавя микроциркулацията на кръвта и по този начин луковиците на косата не се съхраняват, колкото е необходимо. Носенето на шапка помага за запазването на нормалната циркулация, именно заради това избягвайте тесни шапки и си купувайте такива, които са направени от естествени материали.

2. Не пренебрегвайте здравословното хранене - пълноценното хранене е важно както за здравето на организма ви, така и за красивия външен вид на вашата коса. Консумирайте достатъчно месо, защото протеините са структоопределящи за косата. Ежедневно организмът ни се нуждае от минимум една лъжица растително масло. Хубаво е редовно да консумирате тлъста риба, орехи и морски дарове.

3. Подхранете косата си - през есента няма как да подминете овлажняващите и лечебни маски за косата. За да й върнете блясъка, купете си подхранващи шампоани, балсами и маски, които съдържат в себе си природни овлажнители като алое вера и морски водорасли. На пазара има много продукти, които имат овлажняващ ефект и ще възвърнат блясъка и мекотата на косата ви. Необходимо е да ги ползвате веднъж в седмицата.

4. Бъдете внимателни със стилизиращите продукти - под въздействието на влагата и дъжда, гелът и лакът придават на косата ви мръсен вид. Затова избягвайте тяхната употреба, когато времето навън не е хубаво и използвайте леки продукти за косата.

5. Запазете цвета - ако искате да смените цвета на косата, то есента е най-подходящото време да го направите. Цветът ще се запази за по-дълго време, защото слънчевите лъчи отслабват с всеки изминал ден. Професионалните бои не само, че ще ви дадат така желания цвят, но в същото време ще предпазват, подхранват и овлажняват косата.

6. Масажирайте скалпа си - когато навън температурите са ниски, в никакъв случай не излизайте с влажна коса. Хубаво е да разредите употребата на маши и преси, защото те я изсушават допълнително. Използвайте четка с естествен косъм и редовно правете масаж на главата си. Водата от чешмата също изсушава косата ни, затова е хубаво да я миете с преварена или минерална вода и да не я сушите със сешоар, а да я оставите да изсъхне сама.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
LiTtLe CxI BoY
преди 12 години

мхм да късмет с това

estelll
преди 12 години

суперрр <33


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия