Красотата НЕ е симетрия

В природата почти всичко е симетрично. Това важи с най-голяма сила за живите организми. Колкото по-сложни стават,  толкова са по-симетрични те но... дали е така? Напук на твърденията,  че истинската красота се корени в симетрията, 

2010-08-25 14:38:08
Красотата НЕ е симетрия
В природата почти всичко е симетрично. Това важи с най-голяма сила за живите организми. Колкото по-сложни стават,  толкова са по-симетрични те но... дали е така?

Напук на твърденията,  че истинската красота се корени в симетрията,  нещата не са толкова прости,  колкото ни ги представят. Погледнете се в огледалото - вие привидно сте симетрични - имате две еднакви половини на тялото. Ако се вгледате обаче,  нито ушите ви са еднакви, нито очите, гърдите, краката, ръцете... нямате дори две еднакви половини на устните. Винаги лявата и дясната част се различава малко или много, защото това е естественият начин,  по който се случват нещата.

Перфектната симетрия не съществува и това се дължи на редица фактори и по-голямата част от тях са в нашите гени. Тоест,  ако направим ваш клонинг,  то разликата в ушите, очите, краката, ръцете, гърдите,  които ще имате вие,  ще ги има  и той.

Тези дребни разлики са толкова естествени и до такава степен ни правят красиви и уникални,  че ако вземете една фотопрограма и копирате дясната си  страна върху лявата,  ще видите , че ако имате идеално симетрична лява и дясна половина,  ще сте доста по-грозни и непривлекателни отколкото сте в момента.

А ако искате да се доближите до изкуствените създания, които се правят в Япония и, които вероятно някой ден ще превземат света - то постарайте се да сте симетрични. Толкова симетрични,  че чак да се чудят хората дали случайно не сте робот направен на конвейер в някой завод. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
LoveAndLife
преди 12 години

Анито2000 - обикновено хората с красиви лица въобще не са симетрични. Бяха правили експеримент, при който направиха на компютър 'перфектното лице с перфектната симетрия'...Мога да ти кажа, че беше доста грозно. Даже не беше нищо от типа 'средна хубост'!

anito2000
преди 12 години

zavisi kolko ti e krasivo liceto


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия