Пъпките трябва да се лекуват навреме

Пролетта  е времето, когато всеки иска да изглежда добре. И само една малка пъпчица може да развали настроението ви. А ако на лицето ви се появи обрив? Трябва веднага да вземете мерки. Точно през пролетта кожата изисква по-внимателно отно

2010-05-23 15:20:47
Пъпките трябва да се лекуват навреме
Пролетта  е времето, когато всеки иска да изглежда добре. И само една малка пъпчица може да развали настроението ви. А ако на лицето ви се появи обрив?

Трябва веднага да вземете мерки. Точно през пролетта кожата изисква по-внимателно отношение и една от задачите  е да се отстрани причината за появата на пъпките.

Преди всичко трябва да сте наясно, че пъпки и акне се появяват при неправилна работа на мастните жлези, което  води до свръхотделяне на кожна мазнина, нейното натрупване в епидермиса и по-нататъшно възпаление. При това, пъпките могат да се появят не само  при  тийнейджърите, а във всяка възраст.

Трябва да се отнесете сериозно към лекуването на пъпките и да имате търпение. Лечението е продължителен процес.  Само старателното лечение ще ви помогне да контролирате процеса и да не страдате от това в бъдеще.

Внимавайте какво ядете. Наблягайте на зеленчуците и плодовете, както и на продукти богати на цинк. Той се съдържа най-много в рибата  и семената. От мазна и сладка храна трябва да се откажете.

Старателно почиствайте сутрин и вечер лицето си, като използвате специална козметика за  проблемна кожа. 

Не се нервирайте за всяко нещо, защото стресът може да предизвика хормонален срив в работата на организма  и да стане причина за излишна активност на мастните жлези.

Използвайте гел за пъпки, съдържащ азелаинова киселина като активно вещество. Тя успешно се бори с акнето, като отстранява причината за неговата поява. Азелаиновата киселина регулира прекомерната мастна секреция, спира растежа на бактериите, предотвратява  вроговяването на епидермиса и забавя образуването на пигментни петна.
Ако използвате гела постоянно, той не само ще действа на  появилите се пъпки, но няма да позволи появяването на нови. Гелът е безопасен и може да се комбинира с козметика и парфюмерия. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия