Лакомства за приятно отслабване

Във всяка диета най-важни са  количеството и хранителността на продуктите, т.е. способността им да утоляват глада. Ако сте се "уморили" от зеленчуците, рибата и месото, ето как можете да разнообразите менюто си. Супите са съставна част о

2009-12-16 10:36:48
Лакомства за приятно отслабване
Във всяка диета най-важни са  количеството и хранителността на продуктите, т.е. способността им да утоляват глада. Ако сте се "уморили" от зеленчуците, рибата и месото, ето как можете да разнообразите менюто си.

Супите са съставна част от основното хранене, но могат да се похапват и когато ви  прегладнее. Наблегнете на пилешките, зеленчуковите бульони и на доматените супи.

Натуралният шоколад съдържа полезните на сърдечносъдовата система манган и флавоноиди, които имат антиоксидантно действие. "Черното" лакомство влияе позитивно върху работата на мозъка, но го похапвайте в умерени количества.

Кашкавалът отсъства в повечето диети, защото съдържа много мазнини. Не трябва обаче да се забравя, че той е добър източник на белтъчини. За да го ядете без да вредите на  фигурата си, комбинирайте го с ябълка - така организмът ще получи всичко, от което се нуждае.

Говеждото месо съдържа белтъчини и много минерали, сред които и желязо. Освен това не е мазно. Главното правило е да не  се съчетава с макарони или картофи, а  с други зеленчуци.

Нарът е определен като плод N  1  в борбата със свободните радикали, а освен това има много приятен вкус.

Орехите и различните видове ядки утоляват глада. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да си позволявате по 1/3 чаша три до 4 пъти седмично. Подходящи са както лешниците, така  и семките на тиквата и слънчогледа.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия