Как да предпазим кожата на лицето?

Лято е, така, че на първо място трябва да поговорим за UV защитата. Как да използваме правилно слънцезащитните продукти? - минималния фактор за защита над 90% е 15, следете затова дали информацията, която се дава върху опаковката отговаря на ист

2009-08-18 09:10:20
Как да предпазим кожата на лицето?
Лято е, така, че на първо място трябва да поговорим за UV защитата.

Как да използваме правилно слънцезащитните продукти?
- минималния фактор за защита над 90% е 15, следете затова дали информацията, която се дава върху опаковката отговаря на истината. Доверете се на докаани марки.
- нанасяйте продукта умерено, независимо от това колко силно ви се струва слънцето, необходимо е съвсем малко количество, за да се предпазите.
- нанасяйте продукта през 2 часа, за да достигнете максималният ефект.
- въпреки всички указания изброени по горе, старайте се да не се излагате на слънце пряко в часовете между 12:00 и 15:00.

Постоянна грижа за кожата на лицето
Независимо на колко години сте и дали имате проблемна кожа или не - задължително трябва да полагате грижа за кожата на лицето, за да изглежда свежа. Ето няколко съвета затова:

- информирайте се за съставките, които използвате - за целта всеки път преди да закупите продукт за кожата на лицето прочетете внимателно етикетът. Всичко, което слагате върху кожата си прониква в нея, затова е добре да знаете какво правите. Съставките, с които трябва да внимавате са следните:

натриев лаурил сулфат - основната съставка, която прави пенливи всички подобни продукти - има дразнещ ефект и изсушава; няма как да не го изпозлвате, тъй като се съдържа в почти всеки сапун и шампоан, но е хубаво да го ограничите.

синтетични оцветители - обикновено се използват, за да оцветят консистенцията и да привлекат купувачи с интересни нюанси на продукта. Това, обаче не е важно за вашата кожа, а по скоро за маркетинговата стратегия затова как да се продаде продукта.

колаген и еластин - много голяма заблуда е, че колагена може да се прилага повърхностно върхи кожата. Истината е, че молекулите на колагена и еластина са прекалено големи, за да проникнат навътре в дермата, където е мястото на колагена. Не очаквайте колагена да попие в кожата и да функционира.

- неизползвайте продукти с изтекъл срок на годност - това ще се отрази на кожата ви веднага, колкото и да ви харесва старата спирала или любимите цикламени сенки - те са  вредни за вашата кожа.

- внимавайте с продуктите, които бихте могли да приготвите в домашни условия - навсякъде в интернет и в книги можете да видите рецепти, за които твърдят, че се отразяват страхотно върху кожата на лицето, но ние ви съветваме да не опитвате всичко - консултирайте се с дерматолог. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия