Няколко стъпки за красив маникюр

Всяко едно момиче мечтае за красив маникюр и полага всякаква грижи за постигането му. Предлагам ви няколко ефектни трика, които ще ви помогнат да постигнете така мечтания резултат. Грижа за кожичките -  За начала сложете два слоя крем за кожи

2009-07-18 15:34:40
Няколко стъпки за красив маникюр
Всяко едно момиче мечтае за красив маникюр и полага всякаква грижи за постигането му. Предлагам ви няколко ефектни трика, които ще ви помогнат да постигнете така мечтания резултат.

Грижа за кожичките -  За начала сложете два слоя крем за кожички. Избутайте ги като използвате клечка с увит около нея влажен памук. Накрая нанесете зехтин. Правилна употреба на пилата – За по-добър резултат пилете ноктите си докато са влажни. Първо се пили горната част, а после се минава към ъгълчетата. Ако искате да полирате ноктите си по-добре използвайте ленено парче плат, отколкотот пила за полиране, защото тя отнема от каротина.

Правилно лакиране – За постигането на хубав маникюр трябва да се сложат повече от два слоя лак – само основата трябва да бъде от два слоя. Нанесете я не само върху самите нокти, но и под тях, както и на самия им ръб, за да не бъде грапав, остър и да е по-устойчив лакът. След тази процедура се нанасят два слоя цветен лак. През два дни нанасяйте още един цветен слой + още един покривен слой, за да бъде лакът ви по-издръжлив.

Комбинация на цветове - Никак не е естетично да се ползват два различни ярки цвята за краката и ръцете. По-добре е те да си отиват помежду си. Добър вариант е френски маникюр за ръцете и някакъв цветен лак за ноктите на краката. За къси нокти препоръчвам тъмни цветове. Все още са актуални и рисунките, така че не е зле да си вземете тънки четки и да развихрите въображението си.

Грижа за лаковете - При възможност дръжте шишенцата лакове в хладилника, понеже така те запазват плътността си. При лакиране, потапяйте четчицата след всеки един нокът, така шишенцето се пълни с въздух и прави лакът по-плътен.
 
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
BeautyCupcake
преди 8 години

Еми аз съм чела навсякъде освен тук, че лакът НЕ се държи в хладилника...

bwef
преди 12 години

полезно


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия