Грим за бала. От професионалист

Колкото и през годината да си говорим за това какво трябва и какво не да се рисува по лицето, все става така, че по улиците се разхождат разни макиажни недоразумения. Именно защото трябва да сте най-най-прекрасни на света, питахме професионалистит

2009-05-25 10:28:54
Грим за бала. От професионалист
Колкото и през годината да си говорим за това какво трябва и какво не да се рисува по лицето, все става така, че по улиците се разхождат разни макиажни недоразумения.

Именно защото трябва да сте най-най-прекрасни на света, питахме професионалистите за основните неща по темата.

Пепа Стоянова е гримьор с повече от десет години стаж. Работи за Буржоа и има собствена школа за грим. Много приказлива е и дори земетресение не можа да ни спре да си говорим за работата й.

Какви са основните грешки, които абитуриентките правят в гримирането?

Голяма част от абитуриентките искат да бъдат със силен вечерен грим на бала си. В това няма нищо лошо разбира се, стига гримът да бъде направен умело и с мярка. Фон- дьо- тенът трябва да е с цвят, близък до естествения, да се нанесе и на шията.

Основна грешка е очите и устните да са гримирани еднакво силно- тъмни цветове в очите и ярък или тъмен цвят червило.

Винаги акцентът трябва да е или в очите или в устата. В случай че тенът, косата и очите на момичето са много светли, цветовете в грима в никакъв случай да бъдат силни.

Когато абитуриентките се гримират сами на бала, е необходимо предварително да си направят няколко проби за да са сигурни в резултата на гримът си във важният за тях ден!

Какви са цветовете тази година?

Цветовете са ярки и много блестящи. Модерен е цветния грим, рисунките по лицето и тялото. Контраста на цветовете, папагалския грим.

Опушеният грим пък е класика и най-много абитуриентки го предпочитат. Добър вариант за момичетата, които са по-естествени и не се гримират, да изберат по ретро визия- очна линия и червено или цикламено червило! Важно е цветът на грима да подхожда на човека и на останалите елементи от стайлинга.

Има ли характерни елементи, които всички иискат да имат? Брокат, звездички, изкуствени мигли?

Изкуствените мигли са най-голямото изкушение на абитуриентките.

Безспорно те допринасят за хубавия грим, отварят и подчертават окото.

Добре е да не се избират прекалено големи мигли, които да стоят като козирка, не само защото не е естетично, а и защото тежат. Брокатът се залепва със специален фиксатор, добре е да се използва само за акцент- като блестяща очна линия или в началото на окото. Добре е да има блясък, но не трябва да прекаляваме.

Когато се обърнем към професионален гримьор, трябва ли сто процента да се оставим в неговите ръце или можем да споделим вижданията си с него?

Този и още отговори - четете тук! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия