Дебела ли съм? Въпросът уловка

Дебела ли съм? Това е въпросът, който всяка жена задава най-често и е част от нейния живот от ранна детска възраст. Жените за разлика от мъжете обръщат доста повече внимание на външния си вид и особено на теглото. Интересен е фактът, че те не ползват

2009-05-07 09:44:12
Дебела ли съм? Въпросът уловка
Дебела ли съм? Това е въпросът, който всяка жена задава най-често и е част от нейния живот от ранна детска възраст. Жените за разлика от мъжете обръщат доста повече внимание на външния си вид и особено на теглото. Интересен е фактът, че те не ползват често кантари. За тях е достатъчно да не могат да влязат в панталоните, които преди са им лепвали перфектно. Ако те не могат да влязат в дрешките от миналата година значи са надебелели. Ако пък започнат да им падат, значи слабеят. Странно или не това е най-честият критерии за повечето жени да определят теглото си.

Въпросът обаче се задава независимо дали жената мисли, че е дебела или мисли, че е с перфектна фигура. Точно затова всеки един разумен мъж трябва да се пази като дявол от тамян и да не отговаря на този въпрос. Това е капан!!! ПАЗЕТЕ СЕ!

Ето къде се крие проблема.

Ако приятелката ви е дебела и ви попита "Дебела ли съм?" има два варианта за отговор:
1. Казвате й, че е дебела ,при което тя изпада в истерия и ви обвинява, че не я харесвате, започва да се самосъжалява и да ви подозира, че ще си намерите по-слаба от нея. Оооо да, може да си съсипете деня особено ако има навик да натяква всяка ваша грешка.
2. Казвате й, че не е дебела - в този случай вие лъжете освен това и давате някакво привидно спокойствие да налее още няколко килца. Естествено тя е доволна от казаното, но пък за сметка на това ви смята за лъжец.

Вие сте прецакан отвсякъде. Но страшно е и тогава когато тя не е дебела, а е с идеална фигура и отново пита за това. Тогава единственият вариант е да й кажете, че не е така, тя получава своето и е доволна, но вие отново сте смятан за лъжец, защото както ви казах не е влязла в дънките или в онази хубава поличка от миналата година.

Истината е, че този въпрос не е насочен да извлече някаква информация. Например, ако вие сте дебел искате отговор ДА или НЕ и го приемате за истина. Но те не искат да им се казва дали са дебели, още по-малко искат да им се потвърди, че са дебели, а и не вярват на никой, който им каже, че не са. Въпросът само от 3 думи може да гарантира само отрицателни емоции и за двамата ви. Затова ви препоръчваме да избягвате да отговаряте на този въпрос след като вече знаете, че той няма верен отговор. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия