Люк Бесон: За да успееш, трябва да дадеш най-доброто от себе си

Интервю за новия проект и формулата на успеха

2017-07-19 12:30:00
Люк Бесон: За да успееш, трябва да дадеш най-доброто от себе си
Снимка: bTV

Люк Бесон е режисьорът, известен с буйния си нрав, изключителния си талант и страстта си към жените. Автор е на филми като „Петият елемент“, „Леон“ и „Люси“, а това лято ще видим и заглавие, което според самия него се е превърнало в страстта на живота му - „Валериан и градът на хилядите планети“.

 

Самият Люк Бесон се определя с десет думи, сред които кино, любов, създаване, деца, инат, делфини, работа, палачинки, вярност и живот. Парижанинът е роден преди 58 години и притежава разнородни таланти – пише и рисува от много малък. Родителите му, инструктори по плуване, го водят в България като по-млад, а самият той признава, че знае някои места, сред които и Русалка.

 

От дете датира и страстта му по историята на комиксовите герои Валериан и Лорелин, която след години чакане и подготовка най-после превръща във филм. “Валериан и градът на хилядите планети” е едно от най-чаканите заглавия на лятото и ни пренася в космоса с приключенията на двама федерални агенти, които разрешават междупланетарни престъпления.

 

Люк Бесон пише историята, създава всеки един от извънземните и режисира две от най-горещите млади звезди в главните роли – провокативната актриса и модел Кара Делевин и познатият ни от поредицата “Невероятният Спайдърмен” в ролята на Зеления Гоблин - Дейн Дехаан. Компания им правят британската звезда Клайв Оуен, поп певицата Риана, както и ветерани като музиканта Хърби Хенкок и актьора Джон Гудман.

 

За първи път открива Валериан, когато е на 10 години от книжка с комикси, която се казва „Пилот“. „Всяка сряда излизаха по две странички от нея във вестника. Тогава не беше както сега, да натиснеш копче в Гугъл и да се отвори всичко! Бяха по две страници на седмица“, разказва той. Бързо привлечен от тази история, Люк Бесон приема историята като отворена врата към космоса и мечтите. „След това дойде историята на Валериан и Лорелин и аз се влюбих в Лорелин! Тя е невероятна и беше първата ми любов! Това да направя филм за тях дойде много по-късно като идея, когато направих „Петият елемент“. Тогава започнах да обмислям може би да направя филм за Валериан. Това е огромна задача!“, разказва той в интервю за Стаси Кара.

 

Кара и Дейн се оказват актьорите, в които Люк Бесон припознава своите Лорелин и Валериан. Екипът, който стои зад филма, са много специфични артисти и специалисти, работили по „Аватар“ и „Междузвездни войни“. Две хиляди души работят по филма, а според Бесон това е единственият начин да успееш.

 

За формулата за успех споделя, че просто трябва да се опитваш да дадеш най-доброто от себе си през цялото време и това е нещото, което и хората искат. „Всичките ми филми са мои деца и ги обичам по един и същи начин. Особено последният, новото бебе в семейството е това, което си привързан най-много в този момент. Влагам същата енергия и любов в тях. Когато направиш едно дете и е перфектно, трудно ли е да направиш още едно? Не, въобще не е!“, разказва Бесон пред bTV.

 

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия