Той/Тя скъса с мен! Какво да правя?

Вижте как да постъпите в тази ситуация

2018-04-16 13:30:00
Той/Тя скъса с мен! Какво да правя?
Снимка: Pixabay

1. Раздялата е болезнена

 

Разбитото сърце наистина изглежда страшно, но времето лекува всички рани. Колко време трябва, за да преодолеете това? Отговорът е различен за всеки човек и всяка раздяла.
Вероятно наистина се интересувате от бившия си и имате добри спомени от вашите отношения, без значение колко лоша е била раздялата.

 

Направете това, което ви се иска - плачете, слушайте тъжна музика, отидете на дълга разходка или бягайте, излизайте с приятелите си или пишете в дневник. Каквото работи за вас.

 

Тези чувства могат да бъдат трудни за преодоляване, но те ще станат по-малко интензивни с течение на времето. Само защото тази връзка не е сработила, това не означава, че има нещо нередно у вас.

 

2. Намерете добър слушател

 

Говоренето с някой, който го е грижа за вас и желае да слуша, също може да помогне. Приятелите могат да бъдат чудесен източник на спокойствие и не забравяйте за родителите си!

 

Може да се чувствате неловко да се разкриете пред тях, но те имат много опит в отношенията и разделите - вероятно са се чувствали точно така и знаят колко боли. Освен това, тяхната работа е да се грижат за вас, когато сте тъжни, така че нека ви помогнат.

 

Нормално е да страдаш по бившия след раздялата. Но се старайте да не публикувате нещо за него в социалните медии. Това може да доведе до голяма драма и да ви смути - и веднъж публикувано нещо е там завинаги.

 

Ако се чувствате супер ядосани, прекарвайте повече време с вашите приятели и семейство. Или направете нещо творческо или физическо, например занимания с музика или упражнения, за да обработите по-бързо тези чувства.

 

3. Ще бъдете ли приятели с бившия?

 

Някои хора се опитват да останат в приятелски отношения с партньора след раздялата, но това е една огромна грешка!

 

Няма как да поддържате приятелски отношения с човек, към който имате чувства. За да изчезнат тези чувства, за да избледнеят с времето, има само един начин - контактите с вашия бивш да бъдат напълно прекратени.

 

Ако решите да останете в отворена връзка или да бъдете приятели с "привилегии", това може да изглежда като по-лесното решение за момента, но ще ви коства много болка в дългосрочен план.

 

4. Да потърсите ли някой друг?

 

Някои хора решават да намерят утеха при някой друг, като смятат, че по този начин са измислили много добро решение.

 

Влизането в нова връзка или поддържането на близки отношения с някой нов наистина ще би облекчи за момента, но ако вашият бивш все още не ви е безразличен това ще повлияе на новата връзка и няма да ви донесе пълноценни отношения.

 

5. Ако болката е твърде голяма

 

Напълно нормално е да бъдете тъжни след раздяла, но ако нещата излизат извън контрол - вашето страдание пречи на всички дейности, с които се занимавате, задължително трябва да потърсите помощ от специалист.

 

Споделете желанието си с родителите - те ще ви помогнат да откриете професионалист, който ще ви ви помогне да разберете себе си и заедно ще откриете изход от ситуацията.

 

Снимка: Pixabay

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия