5 тенденции в обувките за есента

Вижте кои са те

2022-10-12 15:00:00
5 тенденции в обувките за есента
Снимка: Pixabay/Pexels

Есента е тук и вече подменяме гардероба и обувките. Вече прибрахме сандалите, отворените обувки и чехлите и ги заменяме с по-топли обувки. Класическите маратонки, кецовете, ботите и по-тънките ботуши са най-подходящи за есента. В топлите следобеди можем да разчитаме и на пантфоки. Ето какви са тенденциите при обувките тази есен, според американския "Cosmopolitan".

 

Ботуши над коляното

 

По принцип, по-дебелите и дълги ботуши са подходящи за зимата и когато вали сняг - да ни пазят от измокряне и да ни топлят повече. Но дългите ботуши навлизат още през есента и няма да сбъркате, ако си купите такива. Изберете наистина големи ботуши, които стигат до над коляното ви. Те стоят много стилно, елегантно и с тях се забелязвате. Звездите ги обожават, например Ариана Гранде. Освен това, топлят повече. Залагайте на кожени и велурени ботуши над коляно във всякакви цветове. Подходящи са за официални събития.

 

Снимка: Pexels/Airam Dato-on


Висока платформа

 

Обувките с платформи се завърната през 2022 г. Не ги пренебрегвайте през есента. Вече не може да носите сандали на ток, но изберете затворени официални обувки с висока платформа или боти с висока платформа. Излишно е да се казва, че тези обувки са идеални за работа и официални събития. Освен това, с тях изглеждате привлекателни, като модни икони. Заради високия ток, дори може да направят така, че краката ви да изглеждат по-слаби. Залагайте на черно, цикламено, червено, бяло и т.н.

 

Снимка: Pexels/Anastasia Kolchina

 

Боти с перушина

 

В последите 2-3 години чантите с перушина и пух са много актуални. Сега това се пренася и при обувките. Снабдете се с боти с пухчета и перушина, ако искате да сте в крак с тенденциите. Те са много меки, удобни и топлят доста. А и няма по-подходящо време от есента и зимата, в което да носим именно дрехи, аксесоари и обувки с перушина. Колкото повече пух и перушина има, толкова по-добре. Така ще изпъквате.

 

Снимка: iStock/serikbaib

 

Оксфордки

 

Чували ли сте за тези обувки? Дори да не се сещате, със сигурност сте ги виждали. Те произлизат от Шотландия и Ирландия, като в началото са били считани за къси ботуши. Става дума за удобни затворени обувки, които са ниски или със съвсем малък ток. Височината им е само до под глезена. Обикновено те са в черен цвят и полирана кожа, но в последно време станаха модерни и модели от велур в различни цветове. Нещо средно между боти и маратонки - наподобяват маратонките, но са една идея по-елегантни и малко по-високи.

 

Снимка: iStock/Anastasiia Burlakova

 

Блестящи токчета

 

Няма как да не помислим и за партитата, тържествата, вечерите в дискотеките и баровете.  Ако искате да сте с нещо още по-забележително, но и с което няма да ви е прекалено топло в клуба, заложете на обувки на висок ток, които наподобяват сандали или пантофи. Най-важното е те да бъдат блестящи - с брокат или в цвят, които лъщи. Може да заложите на метални нюанси. С тези обувки сте много секси и винаги изпъквате на събитието.

 

Снимка: Pixabay/Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия