Какви са тенденциите за пролет-лято 2017?

Стилистите на Fashion days с актуални съвети

2017-04-03 15:30:00
Какви са тенденциите за пролет-лято 2017?
Снимка: Istockphoto

Новият сезон е вече тук, а вие се нуждаете от пълно обновяване на своя гардероб, именно затова със стайлинг съветите се надяваме да ви помогнем с различни насоки за актуалните модни тенденции.

 

1. Бизнес визия

 

Бизнес облеклото може да ни ограничи да изразим себе си и собствения си стил, но винаги можем чрез различни аксесоари и по-интересни модни решения да го разнообразим. Полата с висока талия и бялата риза са класика в жанра, но блейзерът, който и тази пролет е на особено голяма почит в модните колекции, може да доста да разчупи вашето бизнес облекло.

 

Блейзер, правещ раменете ви по-широки, с голям или малък ревер, с вталена, права или широка кройка, няма значение, с тази връхна дреха, определено няма как да останете незабелязани. За по-смелите от вас препоръчваме дълъг блейзер в съчетание с вталена мини рокля и високи токчета. За мъжете също горещо препоръчваме да излязат от стандартното съчетание на черен панталон с риза и да разнообразят с различни цветове и акценти като шарени чорапи и флорални ризи.

 

 

 

2. Basic casual

 

Basic casual е онази визия, която никога не излиза от мода както при мъжете, така и при жените. Визията, която ни спасява в забързаното ежедневие, която съчетава непретенциозност, неангажираност и удобство и в същото време е секси и ефектна.

 

Добрите бели кецове, които отиват на всичко, в съчетание с дънки, тениска и големи очила е визия, с която не можем да сгрешим. И тази година актуален акцент в basic casual облеклото е раничката, която е както удобна, така и придава завършен стил към ежедневното ни облекло. Basic casual е подходящ стил за хора, които обичат удобството и то им придава увереност, която ги подтиква да се чувстваме спокойни и да продължаваме напред без излишни притеснения за външния им вид.

 

 

 

3. Smart casual 

 

Зад невероятната хрумка на стила smart casual стои, разбира се, любимият ни дизайнер Джорджо Армани. Той съумява да докаже, че строгият бизнес костюм е добре да бъде облекчен като във визията се включи блуза или тениска, например. Основната идея на smart casual е да внесем повече свобода и индивидуалност във визията си. Най-основното правило при този стил на облекло е простотата, т.е. облечи се семпло, но акцентирай.

 

Ако вникнем по-подробно в smart casual стила за предстоящия сезон,ще отбележим, че включва разкъсани дънки в съчетание с мрежести чоропогащници, удобни панталони за мъжете с дължина над глезена, а за жените дълги поли до средата на прасеца. Един от модерните цветове през този сезон е цвят каки, така че може да заложите на него. Обувките са с напълно изчистените линии (без шипове, пайети, камъчета и каквото друго ви хрумне в този дух), а токът по всяка вероятност е малък или среден размер - високите токове и платформите напълно отсъстват, заместват ги удобните мокасини, практични за мъже и жени.

 

 

 

4. Basic casual

 

Панталоните капри са страхотна идея за елегантната ти визия през този сезон. Истината е, че този модел панталони е завладял модната сцена през последните няколко години, а тази година разнообразието и от модели и от цветове е огромно. Ако доскоро дизайнерите залагаха на 7/8 дължина, то през този сезон предпочитаната дължина е до глезена.

 

Ако някои дизайнери ни съветват да носим панталони до глезените, други пък ни препоръчват тези с дължина до пода, а дори и да се „влачат” в буквален смисъл. Гащеризоните са вечни и през този сезон те са в много различни цветове и материи. Сред топ тенденциите са коприна, кадифе, дънковите, дори и плетените гащеризони. Като допълнителни детайли се забелязват ципове, колани, копчета, цепки и още много елементи.

 

 

 

 

5. Спортна визия 

 

Дрехите в спортен стил са вече толкова обичайни за гардероба ни, че за пореден сезон напълно спокойно можем да съчетаваме на пръв поглед странни комбинации, които обаче макар и спортни изглеждат много стилни и модерни - трикотажни панталони, комбинирани с женски блузи и спортни обувки, дълги рокли макси изработени от коприна със спортно горнище, маратонки – с ефирни рокли и бизнес сако с разпокъсани джинси и кецове.

 

Все по-актуални в спортните аутфити стават и акцентите с паети, които присъстват както при спортните тениски, така и при спортните обувки дори.

 

 

Снимка: Istockphoto

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия