Олимпийски спорт според зодията

Ето кое ви подхожда

2024-08-08 18:00:00
Олимпийски спорт според зодията
Снимка: iStock/Cassia Bars

Олимпийските игри започнаха на 26-и юли и продължават до 11-и август. Вече се насладихме на много интересни състезания в различни дисциплини, а предстоят още вълнуващи моменти на Олимпиадата в Париж. Кой спорт е най-подходящ за вашата зодия? Вижте отговорите на "Teen Vogue".

 


Овен - Бокс

 

Боксът е напрегнат, интензивен спорт. Точно каквито са и Овните - страстни, дръзки, смели, действащи. Тези зодии често спорят, карат се, атакуват съперниците си с остри думи, искат винаги да са прави и по брутален начин заявяват своето мнение. Затова боксът много подхожда на свирепата им природа. Обичат предизвикателствата, атаките, огнени зодии са - агресивни и им харесват битките.

 

Снимка: iStock/oakstudio22

 

Телец - Футбол

 

Те са традиционалисти, стабилни, сериозни - този спорт, който е вечна класика, е тъкмо за тях. Лоялни са към семейството и приятелите и много държат на това, както футболистите са лоялни към отбора си и дават всичко за него. Винаги защитават и пазят близките си, както футболистите подкрепят съотборниците си и ги защитават в мачовете. Обичат екипната работа. Толкова са отдадени на страстта си и любовта към роднините, както запалянковци и футоблисти към отбора.

 

Снимка: iStock/matimix

 

Близнаци - Волейбол

 

Представете си волейболно състезание като думи, които постоянно се изстрелват. На Близнаците волейболът им напомня за това. Топката постоянно лети напред-назад, подава се между играчите, сякаш безкрайно. Близнаците виждат това като разговор, който постоянно водят с приятелите си, обмен на идеи, споделяне. И те не искат никога това да не свършва, тъй като са отлични комуникатори. Плюс това, за този спорт се използват ръце, а Близнаците са асоциирани с този орган на тялото.

 

Снимка: iStock/razihusin

 

Рак - Ветроходство

 

Водна зодия са, така че ветроходството им приляга перфектно. По природа те обичат водата, много добре познават реките, моретата, океаните. Стратези са, имат силна интуиция - все неща, които им помагат във ветроходството. Освен това, усещат енергия на морето и знаят как да преминат през големите вълни. Ако се отдадат на емоциите и чувстата, но и в същото време контролират себе си и използват стратегиите си, никой не може да ги победи.

 

Снимка: iStock/Artur Didyk

 

Лъв - Триатлон

 

Комбинацията от 3 спорта - плуване, колоездене и бягане е идеална за Лъвовете. Те винаги се стремят да са най-добрите, лидери, да се отличават, да печелят всяко състезание. Триатлонът е чудесен начин да тестват силата си, да покажат колко са смели, работливи, атлетични, как не се страхуват от предизвикателства. Справят се с няколко неща наведнъж и пак успяват да са първи, да впечатлят. Задоволяват се само със златен медал. Огнени, решителни зодии.

 

Снимка: iStock/Pavel1964

 

Дева - Конна езда

 

Девите са изключително прецизни, точни, директни, интелигентни, работливи, сериозни. Освен това, те са бързи, което им помага в спорта. Всички тези качества ги правят страхотни състезатели по конна езда. И се представят отлично в надпреварите. Тези зодии се грижат старателно за коня, изпипват всеки детайл, тъй като са перфекционисти. Знаят как да дресират животното, кога и какви скокове трябва да направят. Дисциплинирани и постоянни са, така че успяват да се справят с предизвикателствата. Знаят как да спечелят, влагат много труд.

 

Снимка: iStock/Wirestock

 

Везни - Тенис

 

Тези зодии са естети, обичат красотата, грацията, етикета, модата, изкуството. Тенисът съчетава всичко това - струва им се грациозен, елегантен спорт, с кралска публика, за изискани хора с маниери. Чрез него те могат да покажат чудесни сервизи, да удивят с уменията си, но и с дрехите си - с елегантната тенис униформа, която показва колко са чаровни и стройни. Харесва им и да играят по двойки, тъй като са доста общителни, уравновесени и любезни.

 


Снимка: iStock/EyeEm Mobile GmbH

 

Скорпион - Водна топка

 

Водната топка или още наричана водно ръгби - това е перфектният спорт за Скорпионите. Тези зодии искат да са най-добрите във всичко, което правят, дори невинаги да го показват. Водни зодии са, така че е нормално да изберат воден спорт - това е тяхната стихия, чувстват се в свои води и по-силни, когато са в басейна. Освен това, те са издръжливи, много силни, жилави, понасят всичко. Колкото и трудно да е водното ръгби, те издържат. Харесва им, че то съчетава както защита, така и атака.

 

Снимка: iStock/shironosov

 

Стрелец - Спортно катерене

 

Тези зодии не се страхуват от нищо, приключенци са, обичат предизвикателствата, тръпката, екстремните спортове, пътуванията, адреналина и хубавите гледки. Не е изненада, че катеренето е идеалният спорт за тях. Те гледат на него като на хоби, приключенският им дух и смелостта им ги карат много да обичат спортното катерене. Обичат да тестват себе си, да са на границата, да усетят как кръвта им кипи, да дават всичко от себе си. Не се отказват, за тях това е едно умствено, физическо и емоционално предизвикателство, което им носи истински вълнения.

 

Снимка: iStock/Juan Novakosky

 

Козирог - Бейзбол

 

Те също са традиционалисти, падат си по класиката. Бейзболът е стар спорт, който много им допада, напомня им за хубавите, стари времена. Навява им една приятна носталгия и много им харесва да го практикуват. Свързват го със стари филми от детството, с едни спортисти, които са показвали истинска лоялност, работливост и са се трудили усърдно. Бейзболът е нещо сантиментално за тях, има специално място в сърцето им.

 

Снимка: iStock/slinscot

 

Водолей - Брейк

 

Водолеите са новатори, така че е нормално да изберат тази дисциплина. Те не признават правилата на другите, обичат сами да измислят правила, да показват колко са креативни, да измислят уникални движения, да впечатляват с новаторството и стила си. Брейкът отскоро е олимпийски спорт и за тях той символизира бунтарството, революцията, борбата за справедливост. Все неща, с които те асоциират себе си. Харесва им, че могат сами да измислят танца си и да шокират околните.

 

Снимка; iStock/NanoStockk

 

Риби - Плуване

 

Другите водни зодии в зодиака - естествено, че биха избрали плуването. Кой би плувал по-добре от Рибите? Във водата те са в своята стихия, чувстват се отлично и могат да постигнат всичко. Потапят се с лекота, демонстрират грацията си, омайват с уменията си и бързината си. От малки обожават да плуват и са отдадени на този спорт. Креативни са и им харесва да показват таланта си.

 

Снимка: iStock/cmcderm1

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия