Ретрограден Нептун - какво чака зодиите?

Прогноза за периода

2024-07-03 18:00:00
Ретрограден Нептун - какво чака зодиите?
Снимка: iStock/arvitalya

Планетата на мистиката, въображението и вдъхновението Нептун започна ретроградното си движение в Риби на 2-и юли и то ще продължи до 7-и декември. Сега сваляме розовите очила, на показ излизат нещата, които сме опитвали да игнорираме, красивите лъжи си отиват и виждаме истината. Реалността е сурова, но сега ще спрем да заблуждаваме себе си и ще може да открием мисията си. Ето какво да очаква всяка зодия, според "Pop Sugar".

 


Овен

 

На фокус е духовността. Тези зодии ще искат да отделят повече време за работа върху себе си, разсъждаване върху живота си и върху това кои всъщност са, прекарване на повече време сами. Може да открият дълбоки, значими истини, свързани с психиката им или психологични рани, които имат. Сега ще са отдадени на това да ги излекуват и ще са способни да го направят.

 

Телец

 

При тях на фокус са свързването с другите, групите, с които се асоциират, общностите, приятелствата, екипите. Може изведнъж да осъзнаят, че ценностите им подредени, определени и ясни, колкото са си мислели, че са. Време е да поработят върху себе си и така ще могат истински да се свържат с хората, които споделят принципите им и с които се чувстват уютно.

 

Близнаци

 

Те се фокусират върху кариерата и публичния имидж. Това ги кара да отворят очите си за жестоки истини, що се касае до професионалния им път. Може да е това, че пътят, който са следвали и по който са копнеели да вървят и да се развиват, вече не е за тях и не могат да продължат по него. А може да осъзнаят, че висшестоящите, от които са търсили признания и похвали, просто не си струват и не трябва да хабят енергия за тях. Това, което осъзнаят, ще им донесе успехи и ще ги накара да се чувстват пълноценно.

 

Рак

 

При Раците вниманието е насочено върху приключенията и научаването на важни неща. Трябва да поразсъждават върху голямата картина, а не върху детайлите, върху философиите си за живот. Безпокойството, което чувстват, може да е причинено от дълбоки, скрити, неизследвани емоции. Трябва да си позволят да бъдат уязвими и да се излекуват, за да постигнат растеж на личността.

 

Лъв

 

Основни теми за тях през периода ще са емоционалните връзки и интимността. Окуражени са да видят релаността, що се касае до отношенията с най-близките хора. Ако са гледали с розови очила и са пренебрегвали даден проблем във връзката, сега е време да се сблъскат с него, да напуснат зоната си на комфорт и да поработят върху него. Може би е време да поговорят с партньора и относно споделените финанси и ресурси.

 

Дева

 

Партньорствата са на фокус при Девите. Време е да се изправят лице в лице с истината за връзките - романтични, платонични, професионални. Обичат да помагат, лесно се адаптират, работят здраво, но да работят толкова усърдно и продължително не е решението сега. Трябва да помислят за себе си, да разберат какви са ценностите им и границите им, за да може връзките да са здравословни.

 

Везни

 

Доброто здравословно състояние ще занимава Везните през периода. Ще се сблъскат с реалността, що се касае до рутината им, ежедневните навици, грижата за себе си. Ако са притискали себе си прекалено много, ако са работили здраво и изпитват бърнаут, сега е времето да разберат, че имат нужда от промяна. Трябва да ценят здравето си, да обръщат внимание на грижата за себе си, така ще са и по-продуктивни.

 

Скорпион

 

Ретроградният Нептун насочва вниманието им към връзките, романтиката и изразяването на себе си. През периода трябва да са честни към себе си, що се касае до връзките, спонтанността, креативността, споделянето на собственото мнение и свързването с приятели и близки по забавен, лек начин. Може Скорпионите да са работили толкова здраво и усърдно, че да не са отделяли достатъчно време за тези неща. Нека си отделят повече свободно време и да създадат място за радостта, забавленията.

 

Стрелец

 

Животът вкъщи е на фокус при тях. Време е да поразсъждават върху емоционалните рани, върху това какво им носи сигурност и върху семейните теми, проблеми. Може някои навици, с които са израснали или които са виждали, сега да пречат на любовния им живот. Или още да не могат истински да изразят нуждите си и желанията си пред близките си хора. Трябва да са честни със себе си и с хората, които обичат, така ще се излекуват.

 

Козирог

 

Комуникацията е основна тема за Козирозите сега. Стават по-креативни, любопитни и въображението им е богато. Но ще трябва да намерят практични начини да приожат своето въображение, да работят върху мечтите си. Нека ясно изразят какво чувстват пред приятелите или да работят за мечтата си заедно с група от хора.

 

Водолей

 

Доходите ще са на фокус сега. Водолеите ще разсъждават върху начините, по които изкарват пари, върху финансовите си планове, ще гледат на нещата по нов, по-реалистичен начин. Ако са отдавали време и енергия за неща, които да повишат доходите, но това не се получава и не съответства на принципите им, сега трябва да са честни към себе си. И да измислят как да наредят нещата така, че да се чувстват доволни.

 

Риби

 

Нептун е ретрограден в техния знак. На фокус е идентичността им. Окуражени са да се изправят лице в лице с фактите, свързани с това как представят себе си пред света и какво мислят за личния си стил, за качествата си. Може да показват едно лице пред приятели, познати, но всъщност да не се чувстват така. Тези несъответствия трябва да бъдат изчистени. Нека отдадат енергията си за грижа за себе си и да се научат да се обичат.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия