Какъв килим да изберете за кухнята?

2022-08-25 09:30:00
Какъв килим да изберете за кухнята?
Снимка: Max Vakhtbovych, Pexels

Изборът на килими за кухня трябва да бъде много добре преценен. Освен като част от интериора, килимът има и няколко други функции. Основните от тях са, че предпазва босите крака от студ и заглушава шума от стъпки, в случай че под вас живеят хора. Това обаче далеч не е всичко. Килимът в кухнята е подложен на повече замърсяване, тъй като там често се изпуска храна. Точно за това е добре да заложите на дизайни с по-малко ресни и на тъмни цветове. “Косматите” видове не са подходящи, тъй като лесно ще задържат мръсотията и трудно ще се почистват. На тези в светли цветове, ще си личи всяка мръсотия, което също е добре да се избегне.

На какви материали да заложим 

Когато избираме килим или мокет за нашата кухня, е добре да се запознаем със свойствата на различните материали, от които е направен. Ето и основните варианти:

 

 

 

 

 

С какво друго трябва да се съобразим при избора на килим за кухнята

Освен основният фактор, материала, при избора на модел за което и да е помещение, трябва да се съобразим и с неговия интериор. За да изглежда добре, е важно да подберете подходящи цветове, които добре да се съчетават с останалата част от обзавеждането. Много интересен вариант в последните години е използването на множество малки модели, които да свържете по стил и да поставите симетрично, така че да стоят добре. Много добра техника при съчетаването на различните елементи от интериора е, да подберете цветове за постелката на пода в тон с някой от детайлите в помещението. Така то ще изглежда много по-приветливо и модерно.

Можете да разгледате и изберете подходящ за вашите нужди модел и от онлайн магазин. Вземете под внимание всички фактори и ви гарантираме, че няма да сбъркате с избора.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия