Съвети за правене на хубави снимки

Ето как да излезете добре

2023-03-23 15:00:00
Съвети за правене на хубави снимки
Снимка: Pixabay/Surprising_Shots

Покрай социалните мрежи хората си правят много по-често снимки в наши дни. Хубаво е да запечатвате сладките спомени, но понякога заради многото снимане се чудите в каква позиция да застанете и как да направите наистина хубави, ефектни и оригинални снимки. Ето и някои съвети от професионалния фотограф Алек Франк, която работи в Ню Йорк и има много последователи в TikTok. Той е дал интервю за "Elite Daily".

 


Не гледайте често към камерата, когато се снимате с таймер

 

Ако няма кой да ви снима, но не искате да правите селфи, сигурно нагласяте камерата на телефона на таймер, за да се щракнете. Това е добра идея. Но за да направите хубава снимка от приключенията си, Франд съветва да се движите повече и да не гледате към камерата често. Гледайте настрани и се движете - така изглеждате естествени, все едно някой друг ви снима. Иначе изглеждате сковани.

 

Намерете огледало

 

Когато се снимате сами и не се чувствате вдъхновени, или просто ви е неловко, вземете огледало. Така виждате себе си отстрани, настройвате се за снимка, движите се и си измисляте поза. Виждате и как ви вижда камерата. Упражнявайте позиции, физиономии и т.н.

 

Снимка: Pexels/Pixabay

 

Не позирайте с половинката

 

Когато си правите снимка с партньора, не позирайте. Хубаво е да се щракнете в естествена среда, ситуация. Например, Алекс Франк, казва на двойките да си казват нещо смешно или да се питат нелепи въпроси, когато им прави фотосесия, и така хваща неподправените им реакции. Така и двойките са разсмиват и снимките стават чудни. Франк, например, моли единият партньор да помирише челото на другия или да му прошепне в ухото какво е ял за закуска.

 

Стойте близо до приятелите при общи снимки

 

Правенето на снимка на цялата компания е задължително, особено когато има повод или отдавна не сте се събирали. Но може да е истинско предизвикателство да се направи успешна снимка на много хора. Правилото е да няма много дистанция между вас и приятелите, да стоите близо един до друг. Да се прегръщате, допирате до другия, да се смеете заедно - така снимките са естествени.

 

Снимка: Pixabay/pasja1000

 

Дръжте/докоснете нещо, ако не знаете какво да правите с ръцете си

 

Ръцете често може да пречат или да развалят снимките, ако не знаете какво да правите с тях и къде да ги поставите. Затова - намерете им някакво приложение. Ако сте с дънки или панталони, може да ги мушнете в джобовете. Ако сте до сграда или дърво, подпрете се там с ръката си. Или просто дръжте цвете, играчка, чаша или т.н.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия