Германските панди близнаци дебютираха пред публика

Те вече са на 5 месеца

2020-02-11 15:00:00
Германските панди близнаци дебютираха пред публика
Снимка: БГНЕС
20

Бебетата панди близнаци, които се родиха в Берлинския зоопарк на 31 август, направиха своя дебют пред публиката и пред медиите.

 

На 30 януари за първи път посетители на зоологическата градина успяха да зърнат животинките, а на 29 януари те бяха официално представени пред медии.

 

Снимка: БГНЕС

 

Близнаците са кръстени Менг Сян и Менг Юан, но гледачите им ги наричали Пит и Пол. Мечетата са първите родени в Германия панди.

 

Пандата Менг Менг роди две мъжки панди близнаци през лятото, а раждането е било записано на камера от зоопарка в Берлин.

 

Снимка: БГНЕС

 

Менг Менг е предоставена на зоологическата градина в Берлин назаем от Китай и е една от най-големите звезди в зоопарка. Тя и партньорът ѝ, мъжката панда Джиао Кинг, са в Германия от 2017 г.

 

Малките панди се развиват добре.

 

"Те са здрави, любопитни, следват майка си по петите и са повече от готови за дебюта си пред публика", казал е директорът на Берлинския зоопарк Андреас Книрим.

 

Снимка: БГНЕС

 

В зоолгическата градина дори са били поставени допълнителни будки за билети за многото посетители, които искали да видят дебюта на близнаците.

 

Още снимки на пандите вижте в галерията ни

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия