Какво иска да ви каже котката ви?

Ето обяснения за някои от поведенията на животното

2018-11-21 15:00:00
Какво иска да ви каже котката ви?
Снимка: Pexels

Много хора смятат, че е по-лесно да разбереш поведеното на кучето, отколкото това на котката. Котките са по-мистериозни, искат да имат свое лично пространство и трябва да имат силна връзка със собственика си, за да може той да ги разбере. Представители на фирмата за храна за котки - "Meow Mix", споделят пред Elite Daily какво означават определени поведения на котките.

 


Ближе собственика

 

Сладкото животинче обича да ближе лицето на стопанина си, за да покаже обич и привързаност, което е очевидно. Но има и още две причини, поради които може да го прави. Котето може да показва, че е стресирано и не се чувства добре. "Близането най-често се асоциира с подобряване на връзката между котката и собственика, но понякога може да е и знак за безпокойство и тревога. Проверете каква е околната среда за животното и дали няма нещо, което го стресира", казват специалистите. Котето често ближе стопаните, когато те са тренирали и се връщат от спорт.

 


Стои в тоалетната си

 

Когато котето стои в тоалетната често, без да я използва,  може също да означава, че е стресирано, или дори болно. "Котките стоят в тоалетната си, когато търсят уединеност, смятат, че това място е безопасно за тях", обяснява още д-р Рейчъл Барак, ветеринар, практикуващ в Ню Йорк.

 


Игра с лазер

 

Ако и вашата котка обича да следи светлината от лазер, това значи, че тя е изградила силна връзка с вас. А и за нея това е вид разнообразие - игра вкъщи, която помагата на животното да изразява природата си. "Когато котките си играят, преследвайки светлина от лазер, те задоволяват природното си желание да ловуват", коментира друг ветеринар, Лиса Липман. Физическата активност прави котето по-щастливо и здраво.

 


Преследва ви в дома

 

Понякога животинчето върви след вас и ви следва навсякъде. Това е лесно обяснимо, показва, че котарачето иска внимание, иска да си играете с него, да го гушкате. Възможно е и да ви моли за храна и вода.

 

6 знака, че вашата котка ви обича

 

6 зодии, които предпочитат животните пред хората

 

Любопитни факти за животните

 

Забрана за тестване на козметика върху животни в Калифорния
 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия