Във Франция: Забраниха мобилните телефони в училище

В страната се взимат все по-строги мерки за телефоните

2018-08-06 15:00:00
Във Франция: Забраниха мобилните телефони в училище
Снимка: Pixabay

Във Франция приеха закон, който гласи, че учениците няма да могат да използват мобилния си телефон, докато са в училище. Те нямат право и да използват компютри, лаптопи и таблети, освен ако не е с учебна цел. Изключение ще правят единствено учениците с някакви увреждания, които се нуждаят от такива устройства, за да е пълноценен учебния процес.

 

Френският президент Еманюел Макрон, дълго време настояваше за такива промени и беше обещал, че ще направи такова нещо в предизборната си кампания.

 

Още от 2010 г. в страната има забрана да се използват мобилни телефони в учебен час, но сега са предприети още по-драстични мерки - тези устройства да не се използват по време на учебния ден и целия престой в училище, дори в почивките.

 

Според доклад на Асоциацията за потребителски изследвания, студентите, които държат телефоните си на чина или в чантата до тях, изкарват по-ниски оценки, дори когато мобилните са на безшумен режим, или обърнати с екрана надолу.

 

От социологически проучвания се разбира, че около 86% от децата на възраст от 12 до 17 години във Франция ползват ежедневно смартфони, включително по време на учебните занятия.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия