6 типа роднини, които виждате през лятната ваканция

Кои са те?

2018-08-26 10:30:00
6 типа роднини, които виждате през лятната ваканция
Снимка: Pexels

Лятото е време за разпускане, купони, море. Но това е и времето, в което сте по-свободни и посещавате роднините, които живеят в други градове. Ето и какви са най-често срещаните типажи роднини.

 


Свободната душа

 

Това е бабата, вуйната или лелята, която винаги прави това, което си науми. Не се интересува какво мисли семейството за нея и е леко ексцентрична. Появява се на семейните сбирки, носейки натруфени шалчета, искрящи обици, странен грим и най-вече - шантави истории, които да сподели. 

 


Артистичния братовчед

 

На него му се отдава графичния дизайн, ненадминат фотограф е, рисува много добре или пише стихове и има популярен блог. Затова и винаги ви радват с най-оригиналните подаръци, направени от сърце, вдъхновени от таланта му. Той ви води и в най-интересните и творчески места в града, в който гостувате.

 


Готината леля

 

Тя е купонджийка, обича да излиза, да ходи по пътешествия. Най-стилно облечена от всички роднини, шегува се постоянно, дава примери за всичко от пътуванията си в чужбина. Тя е и тази, която дава най-добри житейски съвети и се е държала с вас като с голям човек, дори когато сте били съвсем малки. 

 


Гурме любителят

 

Може да е леля, баба, братовчедка и т.н., която прекарва почти цялото време, в което сте на гости в кухнята, приготвяйки ви различни изкушения от този край. Обича да прави най-вкусните гозби и всички да са доволни от храната. И се е погрижила за всяко ядене - закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, за десертите, за питиетата и т.н.

 


Любопитният

 

Чичо, леля, братовчеди, баби или дядовци, които не могат да спрат да говорят и винаги ви разпитват много оживено. Винаги искат да знаят за оценките в училище/университета, за приятелите ви, дали си имате гадже, какво правите през лятото, какви са плановете ви за работа, какво гледате по телевизията, какви събития сте посещавали и т.н. Разпитът сякаш няма край.

 


Спортният фен

 

Това вероятно е дядо ви, чичо ви или братовчед ви. Винаги, когато сте на гости, те са пуснали някакъв мач, следят някакъв резултат онлайн или говорят за някое старо първенство. И обсъждат с баща ви или брат ви кой отбор е най-добрият, кой е вкарал най-хубав гол, кой ще стане шампион другата година. Често предлагат и да изиграете няколко мача, докато сте им на гости.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия