4 идеи за Световното за тези, които не обичат футбола

Гледането на мачове може да стане по-забавно

2018-06-14 15:00:00
4 идеи за Световното за тези, които не обичат футбола
Снимка: Pexels

От днес започва Световното първенство по футбол и в продължение на един месец това ще е една от най-обсъжданите теми. Ако не сте голям почитател на футбола, но все пак не искате да се цепите от тайфата, когато се събират да гледат мачове, ето няколко идеи как да направите вечерта по-забавна.

 


Гурме

 

Може да пробвате ястия от цял свят по време на Мондиала. Проверете мач между кои две страни ще дават по телевизията вечерта, изберете една от тях и потърсете традиционни рецепти от въпросната страна. Ако отивате на гости, занесете храната и несъмнено ще зарадвате домакина с интересното си хрумване. Ако пък гледате мача у вас, може, освен да сготвите основното, да помолите някой приятел да донесе десерт, отново произлизащ от някоя от страните.

 


Игри с алкохол

 

Измислете си игри с надпиване, различни за всеки мач. Например, да пиете на екс всеки път, когато е отсъден корнер или жълт картон. Възможно е и да се обзаложите кой отбор ще победи и губещите да трябва да изпият един шот от алкохол, който не харесват.

 

 

Футболни прогнози

 

Още в началото на Световното се опитайте да определите кои 4 национални отбора ще стигнат до полуфинал. Ако познаете всички от тях, тайфата ще ви дължи подарък. Друг вариант е на всеки мач, който гледате заедно, да се опитате да познаете какъв ще е крайният резултат. Победителят кара някой от победените да отговори искрено на личен въпрос или му отправя някакво предизвикателство.

 

 

Караоке

 

Подгответе тематична плейлиста спрямо отборите, които играят. Например, ако играе Англия, може да сложите песни на Oasis, Coldplay, Ед Шийрън, a aко играе Испания - на Енрике Иглесиас, Шакира (заради връзката й с Пике) и т.н. След мача си направете караоке конкурс - кой ще изпее най-добре въпросните песни. Ще има и мачове на страни, от които може да не знаете много изпълнители и песни - нека това не ви притеснява. В такива моменти може да правите конкурс за това, кой пее най-хубаво песен, която е била химн на световно или европейско първенство.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия