Вреден ли е сутиенът?

Как да се предпазим от опасностите

2018-03-07 13:30:00
Вреден ли е сутиенът?
Снимка: Pixabay

Повечето жени нямат търпение да се отърват от сутиена щом се приберат у дома и гледат изобщо да не го слагат, когато има удобен момент.

 

Несъмнено сутиенът прави женския силует по-завършен. Той прави малките гърди да изглеждат по-големи, а големите - по-стегнати. Но нека видим дали си заслужава поговорката Трай бабо за хубост.

 

Според специалисти връзката между сутиена и рака на гърдата е очевидна. Всички жени, които носят сутиен рискуват да се разболеят от него 12 пъти повече.

 

Сутиенът стяга подмишечните ямки, в които са съсредоточени много лимфни възли и кръвоносни съдове.

 

Мамолозите съветват дамите да носят стегнат сутиен и да се ориентират към модели, които нямат банел. В краен случай той може да се премахне от всеки сутиен или пък просто да си купите бюстие.

 

Стегнатото бельо ограничава движенията, което допълнително пречи на лимфния поток. Важно е то да бъде удобно и качествено, за да имате здрави гърди.

 

Много е важно да определите размера, а също и да бъде от памучна материя. Изкуствените сутиени провокират обилно изпотяване и задържат потта, което не позволява на кожата ви да диша.

 

За онези дами, които спят със сутиен: Не го правете! Вероятно на сутринта изпитвате болка в гърдите или ребрата - това не ви ли говори нещо? Гърдите ви няма да увиснат през нощта - не се притеснявайте!

 

Снимка: Pixabay

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия