Как интровертите да върнат енергията си

Когато другите им идват в повече

2018-01-31 15:30:00
Как интровертите да върнат енергията си
Снимка: Instagram

Интровертите са хора, които са съсредоточени главно върху вътрешния си свят. Те са тихи, сдържани, премислят внимателно всичко, което правят и обикновено нямат много социални контакти. Обичат да търсят вината в себе си и често анализират своето и чуждото поведение.

 

 

Те трудно биват разбрани от околните, защото света, в който живеят е доста по-различен. Близките често не разбират как е възможно социалните събития и веселби да ги натоварват, а хората да ги изморяват и напрягат.

 

Ето какво трябва да правят интровертите, за да се заредят с енергия:

 

1. Намиране на отдушник

 

Готвене, шиене, рисуване, градинарство – всичко, чрез което могат да творят. Тествайки собствените си способности и търпение, които в край на сметка дават някакъв материален резултат, те имат усещане за извършено постижение. Интровертите обичат да си поставят задачи и да ги изпълняват сами.

 

 

2. Общуване в малки групи

 

Тишината не винаги е най-доброто решение. Малка група хора – двама, трима човека, с които интровертът се чувства добре и спокойно, може да помогне за баланса. Големите компании никога няма да бъдат място, където той ще се чувства добре, защото тогава енергията му рязко се понижава, както и настроението.

 

 

3. Пътуване сами

 

Карането на кола, особено в часове, когато няма много движение и минавайки сред красиви природни пейзажи, определено зарежда интровертите. Чувството на свобода, което изпитват на пътя не може да се сравни с нищо.

 

 

 

4. Четене или писанe

 

Вътрешният свят на интровертите има нужда да развива въображението си чрез книги или създаване на някакъв текст. Чувството на удовлетвореност, което им създава литературата е като лекарство за тях, а писането е чудесен начин да изкажат емоциите си, които те не успяват да изрекат в разговор.

 

5. Чистене

 

Чистенето на къщата е чудесен начин за интровертът да презареди. Поставяйки си малки задачи, които изпълнява, той се успокоява и изпитва голямо задоволство от резултата. Подобен ритуал за тях може да отнеме часове, които те няма да усетят.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия