Интересни са връзките с хора, които много приличат на нас и такива, които са напълно различни. Подобни отношения могат да бъдат много полезни и от тях да се научим на важни житейски уроци.

 

Първа част може да видите тук:

 

В астрологията има знаци, които си приличат. Като например Водолей и Скорпион, Близнаци и Дева, Рак и Лъв и др.

 

В подобни съюзи може да се срещне борба за надмощие и всеки от партньорите да се почувства неразбран и неоценен, но пък има несравним чар в това да срещнеш някой, който прилича на теб, а да се погледнеш отстрани може да се окаже много полезно.

 

 

В други случаи хората са много различни, дори понякога се питат дали изобщо нещо ги свързва. Но като откриваме качества, които ни липсват може да се научим на тях, подражавайки на нашия така различен познат.

 

Ето кои зодиакални двойки са много различни, но проявяват силен интерес един към друг:

 

Риби и Лъв

 

Въпреки че Рибите обичат да им се угажда и да се глезят, те много се грижат за околните и винаги са готови да се притекат на помощ колкото и да казват, че този път няма да го направят. Те се раздават щедро за другите и понякога ги е яд, защото не получават благодарност.

 

 

Лъвовете също могат да помагат понякога, но само когато не са заети с нещо друго и са в подходящо настроение. Тъй като са много ангажирани със собствените си нужди, те понякога пренебрегват останалите колкото и да е важен моментът.

 

 

 

В началото на подобни отношения Рибите ще бъдат предпазливи, забелязвайки егоцентричната същност на Лъва. Докато той е много привлечен от щедрата и съпричастна природа на водния знак.

 

В подобен съюз Рибите трябва да се научат да бъдат по-големи егоисти и да поставят собствените си нужди на по-преден план, за да се съхранят, докато Лъва е добре да опита да бъде по-жертвоготовен към другите, защото така би се чувствал по-полезен и значим.

 

Рибите често се ангажират с прекалено много неща и са работохолици. От Лъва те могат да се научат как да си почиват и релаксират, защото това им е много необходимо.

 

 

Лъвовете никак не обичат да признават грешките си и обикновено не търсят вината в себе си. Докато Рибите вечно се терзаят дали да не са сбъркали и как е трябвало да постъпят по друг начин.

 

 

Тук отново двата знака могат да намерят много полза един от друг, ако бъдат по-отворени да се учат, защото Лъва има нужда да бъде по-самокритичен и отстъпчив, докато Рибите не бива винаги да приемат себе си за виновни.

 

Снимки: Instagram

Автор: