Самочувствие ≠ външен вид

Харесвай се и имай самочувствие!

2017-12-11 16:00:00
Самочувствие ≠ външен вид
Снимка: LoveGuide

Не си харесвам краката, срамувам се да говоря с хората, непрекъснато ме е страх да не се изложа. Нямам никакво самочувствие.

 

Напълно ви разбираме, когато кажете “не се харесвам, помогнете ми”. И бързам да те успокоя, че така сме устроени, че почти всички ние много повече се фокусираме върху дефектите си, отколкото върху положителните си качества.

 

Това, че ти си мислиш, че имаш много остра брадичка, изобщо не е първото и най-важно нещо, с което някой друг ще те запомни.

 

И даже най-вероятно въобще няма да мисли, че брадичката ти е остра. Друг много важен момент е, че през пубертета промените в тялото не се случват особено равномерно - телата, лицата, носовете, кожите ни се променят и това, че на 14 изглеждаш по един начин, не означава, че до 18 няма да се промениш.

 

Или че ако в гимназията не си от най-красивите, по-късно в живота не може да изглеждаш добре.

 

Първата и най-сигурна стъпка, която трябва да направиш и ти, за да се чувстваш добре, да се харесваш и да имаш самочувствие - Намери си хоби или занимание, което ти харесва и в което искаш да станеш добър!

 

Второ - ще се запознаеш, на живо или най-малкото в интернет, с други момичета и момчета със сходни интереси. Ще си говорите кой колко е напреднал, какво ново е научил, ще имаш сродни души.

 

 

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 6 години

грозния едва ли на 16 е бил по-малко грозен


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия