Оригинална коледна украса I част

Как да си създадем празнично настроение у дома

2017-12-04 10:30:00
Оригинална коледна украса I част
Снимка: Reuters

Не е нужно да сме дълбоко религиозни или изобщо религиозни, за да си създадем настроение по празниците като украсим дома си.

 

 

Мисълта за Дядо Коледа и еленчетата, които раздават подаръци, не е само детска мечта - той е олицетворение на радостта, която идва при хората за добрите им дела.

 

Посещението на магазините, които предлагат стоки за дома по празниците, определено създава настроение, но как да подберем какво да си купим, така че украсата ни да не изглежда прекалено семпла, без да даваме купища пари?

 

Ето как можем да се погрижим за коледния дух:

 

 

1. Подготовка

 

Преди да започнете с пазара, изберете си основен цвят и два поддържащи, от които да се състои вашата украса.

 

Разбира се, знаем, че традиционните коледни цветове са червено, бяло, златно и сребърно. Може да се направят и комбинации със синьо, зелено и каквото ви дойде на ум, но нека оставим това на специалистите, за не рискуваме да стане прекалено кичозно.

 

Ако не сте фен на стандартните червени мотиви, може да изберете комбинация от синьо+бяло+сребърно.

 

 

 

2. Коледното дърво

 

Това е един сложен въпрос. Елхите, които се продават навсякъде през декември са скъпи, а когато започнат да изсъхват къщата ви се зарива в бодливи иглички, които сякаш ви следват навсякъде. Да не говорим за трудностите при транспортиране, които създават.

 

От друга страна изкуствената елха е фалшива, тя не носи коледен дух. Толкова е странна със смачканите си клони, които стърчат във всякакви посоки..

 

Ето го и решението:

 

Просто си откъснете няколко клончета от бор, ела или някакво иглолистно дърво, които ще сложите във вода и ще украсите с мънички звездички.

 

Не е ли прекрасно? Без иглички навсякъде, без изкуствени елхи и безплатно!

 

 

3. Започваме с масата

 

Какво е празник без празнична вечеря? За да подготвим масата е нужно да си набавим някои прости, но много важни аксесоари.

 

Първо – изберете си коледна покривка. Има евтини модели, които са достатъчно оригинални и са направени от материя, която се пере лесно. Покривката заема голямо пространство и се превръща в основната декорация за Коледа (след коледната елха, разбира се).

 

Една интересна червена или златна свещ, която да си запалите на празника е много важен акцент на масата и няма да ви струва много пари.

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия