Неудобни въпроси за секс (за жени)

Притеснявате ли се да говорите за това?

2017-11-25 18:00:00
Неудобни въпроси за секс (за жени)
Снимка: Instagram

1. Понякога по време на секс губя интерес

 

Не се безпокойте – нямате никакви заболявания или каквито и да било нередности. Съвсем нормално е нивата на възбуда да се менят по време на полов акт.

 

Помислете дали има нещо, която вашият партньор прави и то не ви харесва особено. Също така е добре да знаете какво винаги ви възбужда и би могло да помогне в подобни моменти. Да познавате тялото си е от съществено значение, за да имате задоволителен секс.

 

Не се насилвайте да продължавате с половия акт, в случай че вече не го желаете. Има и други начини да задоволите партньора си.

 

 

2. Ставам много емоционална след секс и се случва да плача, нормално ли е това?

 

Абсолютно нормално! Сексуалният акт може да предизвика редица интензивни емоции, от еуфория до тъга или гняв.

 

Например може да провокира въпроси като: Дали все още ме обича? Ще останем ли заедно? Харесва ли му секса с мен? Подобни мисли могат да доведат до всякакви реакции, под въздействието на сексуалната възбуда.

 

В допълнение, оргазмът освобождава неврохимикали, като окситоцин, допамин и норепинефрин, в мозъка на жената, които могат да активират множество неочаквани и мощни емоции.

 

Ако сексът или мисълта за секса ви карат да се чувствате не добре, ако вида на емоциите, с които се сблъсквате след секс са тежки и изтощителни - говорете с вашия лекар или потърсете терапевт.

 

 

3. Изпитвам болка по време на секс или след това

 

Добрата новина? Не си сама. Много жени имат болка по време на секс само в определени позиции, с определени партньори или в определени моменти от менструалния цикъл. Това често е нормално, въпреки че трябва да се обърне внимание на тежката или упорита болка.

 

Ако имате болка по време на полов акт, особено ако е придружена от други симптоми като вагинално течение, тежки менструални спазми или дискомфорт при уриниране, трябва да посетите гинеколог.

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия