Как да повярваме в себе си, когато не ни върви

Няколко съвета как да не се отказваме

2017-11-24 17:00:00
Как да повярваме в себе си, когато не ни върви
Снимка: Instagram

Всеки знае какво е да има серия от разочарования. Сякаш всичко, което правим е грешно и напълно сме изгубили контрол над живота си. Чудим се защо всичко това се случва точно на нас и с какво сме го заслужили, търсейки начин да се успокоим. Но решение има – щом се справяме с положението, значи е просто въпрос на време всичко да отмине, а ето как можем да преминем по-леко през трудните моменти:

 

1. Дори да си мислите, че не сте достатъчно добри, вие имате приятели, които знаят какво можете. Колкото и да сте отчаяни, приятелите ви ще ви разведрят, помолете ги за подкрепа.

 

2. Колкото и бурно да изглежда морето в момента, помнете, че то ще се успокои. Всяка буря отминава и идва време за слънце и спокойни води.

 

3. Времената може да са трудни, но вие сте още по-трудни. Понякога сами сме най-големият си враг. Не воювайте със себе си – оценете как добре се справяте с проблемите.

 

4. Дори всичко да изглежда ужасно, винаги има капка щастие. Потърсете хубавите неща, защото те са навсякъде около вас – хубавото време или страхотният начин, по който днес стои косата ви. Или просто се зарадвайте с нещо сладко.

 

5. Защото имате големи планове, дори те в момента да са „на изчакване“. Помислете за всичко, което сте постигнали и как никога не е било лесно, но сте успели.

 

6. Защото без дъжд, няма да има дъга. Как ще оцените постигнатото, ако е паднало от небето просто така, помислете за това.

 

 

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия