Защо трябва да изхвърляме старите вещи?

Негативите, които те носят

2017-09-08 12:00:00
Защо трябва да изхвърляме старите вещи?
Снимка: Instagram

Случвало ли ви се е да ви писне от всичко около вас и да имате силната нужда да почитите, да махнете някои неща, които просто стоя и нямате никава полза от тях, дори не ви носят приятни чувства.

 

В тези моенти може и няколко чувала да не стигнат, за да изхвърлм всичко, което е всичко друго, но не и необходимо.

 

А защо го правим?Защ е нужно дасъбираме вещи, които само заемат място и ни връщат на меса, на които дори вече н искаме да бъдем? Да, спомените са хубаво нещо, но понякога азадушават. Те таиа или иначе са в нс (тези, които са ни донесли силни емоци), няма нужда да събираме излишни предмети. 

 

Защо е важно да се отървем от тях?

 

1. Те не ни дават да направим пълноценна крачка напред.

 

Старитев ещи непреъснат ни дърпат назад къ минаото. Мястото на което сме се чувствали прерасно педи 3 години, думите, които сме чули там, чувството което сме изпитали. Да, това е прекрасно, но тези неща ще си ги сомняме завинаги, а предмета си е просто предмет, които не ни носи нищо друго освен носталгия по миналото. Именно тя ни песича пътя и ни казва „А помниш ли преди...?”  

 

2. Често ни натъжават.

 

Натъжават ни, защото започва да ни се иска отново да се върнем там, където сме били преди години и да изпитаме същото чувсто, а знаем много добре, че това е напълно невъзможно. Дори и да отидем на същот място, със същия човек, никога няма да се чувстваме по съюия начин. Ето това би ни накарало дасе чувстваме зле ипосле да се чудим защо лошото настроение се превръща ее вжедневие

 

3. Когато събираме стари вещи, не даваме шанс на новото, а то е нашето бъдеще.

 

Няма как да се чувстваме добре като живеем в миналото. Трябва дасъздаваме нови спомени, да колекционираме нови емоции, а когато сме препълнени със стари вещи, това няма как да се получи. Няма да има място нито в нас нито в жилището ни. 

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
anidji
преди 6 години

Нямате ли редактор?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия