Ежедневието ни налага непрекъснато да играем роли. Правим го несъзнателно независимо дали ни харесва или не.

 

Понякога трябва да се се правим, че се чувстваме добре тогава, когато не сме и имаме нужда да си починем от всичко, понякога сме длъжни да се усмихваме на хора, които всъщност не искаме и да поглеждаме и пр.

 

Това обаче личи от километри дори и да си мислим, че ние сме единствените, които сме на ясно.

 

Ето как да бъдем естествени:

 

1. Научете се да казвате НЕ

 

Когато не искате да направите нещо, не е необходимо да симулирате желание. Просто кажете НЕ – не е сложно. Съвсем нормално е човек да няма желание да направи нещо в точно определен момент. Няма нищо страшно, а ако не ви разбират, обяснете го без моно много да се впускате в оправдания. Ваше право е.

 

2. Бъдете любезни без лицемерна усмивка

 

Когато не харесвате някого не е необходимо да слагате фалшивата усмивка. Никой не ви задължава да бъдете усмихнати непрекъснато. Просто се дръжте нормално с човека от среща. Какъвто и да е той, всеки заслужава добро отношение.

 

3. Контролирайте езика на тялото си само, когато се налага

 

Езика на тялото е първото нещо, което издава чувствата ни. Много често се опитваме да го контролираме и в повечето пъти не ни се получава. По-скоро изглеждаме неестествено и нелепо. За това се стремете да контролирате сигналите, които изпраща вашето тяло, колкото се може по-малко, а когато се налага, го правете с мисъл. А кога се налага? Когато изглеждаме уморени например, но работата ни не позволява да изглеждаме така. 

Автор: