Защо не трябва да порастваме

Какво ще загубим?

2017-10-03 11:30:00
Защо не трябва да порастваме
Снимка: Instagram

Живеем в света на големите, в който те казват какво, как и кога да се случва...или поне така си мислят.

 

Всъщност да порастнеш не е толкова интересно и определено не зависи всичко от теб. Тогава не правиш, каквото си искаш, както си си мислил преди 10 години.

 

Напротив, тогава сме били много по-свободни отколкото сега. Ето за това е много по-добре да останем деца, доколкото е възможно.

 

Разбира се, нужно е да бъдем разумни хора, но винаги трябва да има капка лудост. Точно тази капка ни помага да гледаме живота от друда гледна точка.

 

Ето 3 причини, поради които не трябва да порастваме:

 

1. Детското сърце е огромно

 

Не бива да губим добротата си. Когато порастнат, хората се самозабравят и сякаш вървят по свой собствен път, в който няма никой друг освен тяхната цел. Да, добре е да се стремим към нещо, но не трябва да забравяме, че сме хора преди всичко. Това става, когато не позволяваме да пораснем толкова, че да се самозабравим.

 

2. Детската свобода

 

Трябва да имаме разум, но и е добре да се чувстваме свободни като деца. Това ще ни помогне в много ситуации, в които поставяме рамки без да са ни необходими. Замислете се, че много по-лесно би могло, ако не обмисляме нещата прекалено много. Разбира се, че трябва да взимаме адекватни решения, но те биха били такива, ако сме спокойни и уверени.

 

3. Детската мисъл

 

Децата са тези, които са най-малко обременени. Това е причината да не трябва да шорастваме прекалено много. Така бихме имали много по-ясна мисъл, по-добре ще преценяваме всяка една ситуация и креативните идеи ще валят. 

Автор: TeenProblem

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия