5 причини да бъдем усмихнати

Защо да се усмихваме повече?

2017-08-01 16:30:00
5 причини да бъдем усмихнати
Снимка: Instagram

Ден след ден се срещаме с различни хора – едни са приятни за нас, други не чак толкова. Ако всички ни носеха щастие, то нямаше да го цени.

 

Това е причината да се сблъскваме ежедневно с двете крайности. Замислете се какво правим, когато срещнем някой, който за нас е добър и друг, който по-скоро не се доближава до този смисъл.

 

И в двата случая се усмихваме. Разликата е там, че в единия вариант го правим наистина. 

 

Когато се замислим, разбираме, че имаме милион поводи за усмивка. Един от тях е именно този човек, който от сърце ни я подарява.

 

И все пак ето 3 причини, които да препрочитате всеки път, когато си помислите, че щастието бяга от вас:

 

1. Имате любим човек до себе си – добър приятел, половинката, брат, сестра и пр. Това е нещо с изключителна важност. което малко хора съумяват да ценят. Не забравяйте, че най-скъпото нещо в живота е времето, а именно това ви дават любимите хора. Подърете им най-широката усмивка на света, защото ви обичат.

 

2. Имате уютен дом, изпълнен с щастие. Всеки път щом се приберете ви чака спокойствие и приятни чувства. Може да се насладите на вкусна храна, топлина и усмивките на близките.

 

3. Имате работа. Чувствате се полезни и за себе си, и за околните. В днешно време едно от най-неприятните неща е да останем без работа. Така се чувстваме безполезни и неспособни да оцелеем в материален свят като този.

 

4. Има хора, които разчитат на нас и ние може да разчитаме на тях. Това е колегата, който е способен във всеки един момент да ни подаде ръка, причтелят, на чието рамо можем да поплачем и да се радваме с него.

 

5. Усмивката на непознат. Загледайте се, не всички хора са мрачни и скучни. В морето от хора и съдби все има някой, чийто свят не е крив, а с усмивка озаряват ежедневието – своето, вашето и на много други. Само трябва да го видите. 

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия