Защо трябва да отделяме време за себе си?

Колко важно е то за нас?

2017-07-20 13:21:00
Защо трябва да отделяме време за себе си?
Снимка: Instagram

Ежедневно отделяме от времето си за най-различни неща. А осъзнаваме ли колко важно е то? Някои казват, че времето е пари, други, че то е щастие, трети твърдят, че е любов. Да, едно от най-ценните неща е, именно защото е толкова кратко, а ние го пилеем без да ни мигне окото, без да осъзнаем, че всъщност има граници.

 

А колко от времето отделяме за себе си? Едни повече, други по-малко. Няма как да е достатъчно без да осъзнаем, че ние имаме голяма нужда от него.

 

Важно е да имаме време за себе си, защото това е момента да се самооценим, да разберем колко важни сме всъщност – важни за себе си. Тогава събираме мислите си, подреждаме ги. Както домът ни, така и те се нуждаят от редовно почистване.

 

Нужно е да натиснем спирачките от време навреме и да останем насаме с мислите си. Това помага да се почувстваме по-добре, отпочинали и способни да се сблъскваме с нови предизвикателства. Но какво ни зарежда така? Ние самите – трябва да осъзнаем, че най-добрият приятел всъщност сме самите ние. Ако не простим нещо на себе си, то ще остане и ще ни тормози ежедневно, ако не можем да се разберем, никой няма да може, ако сами не вземем решение за нещо, никой няма да може да го направи вместо нас.

 

Времето, което отделяме за себе си, всъщност е най-ценното. Причината е, че рядко успяваме да си позволим да останем сами без да сме затрупани със задължения или хора, които имат нужда да бъдат около нас. Пък и ние имаме нужда от тях. Когато непрекъснато сме сами, едва ли бихме се почувствали по-добре. Всяко прекалено нещо, не действа положително.

 

Вие имате нужда от себе си. Дайте си възможност и се опознайте – това ще е полезно за вас и за чувството ви за самосъхранение. 

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия