Как усмивката променя деня ни?

Ползите и изненадващите изводи

2017-05-31 11:00:00
Как усмивката променя деня ни?
Снимка: Instagram

В ежедневието усмивките са това нещо, което ни помага да направим дните си позитивни, цветни и да не забравяме, че преди всичко сме хора.

 

И все пак хората често забравят да се усмихват...забравят да го искат. Ако човек го прави на сила, това е мъчение за него и за околните. Лицемерието си личи от километри, нали така?

 

Според различни проучвания една усмивка е способна да повдигне хормона на щастието и да оправи целия ни ден. Това автоматично я прави най-доброто оръжие срещу негативните чувства. Затова, когато настъпи сивота в ежедневието, помислете си за нещо красиво и дайте най-голямата усмивка на света.

 

Друг експеримент обаче показва, че много голяма част от участниците в него се усмихват на сила. При молбата да се усмихват, колкото се може по-широко и колкото се може повече време, мнозина се насилват и спират, едва когато почувстват болка или изпаднат в необуздан плач. Едва двама от тях отказват, защото не са в настроение да се усмихват или защото според тях това е нелепо и неадекватно. Според експеримента само тези двама човека са стабилни психически.

 

Какво е заключението на експеримента? Когато усмивката е на сила, тя носи болка. Затова позитивните мисли трябва да са навсякъде с вас и да ви карат да слагате всяка сутрин усмивката на лицето...истинската усмивка.

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия