5 неща, които ще научите, ако ви отгледа силна майка

Кои са те?

2017-05-04 19:00:00
5 неща, които ще научите, ако ви отгледа силна майка
Снимка: Instagram

Майката е една от най-важните фигури в живота на всеки човек. Тя е личността, която изгражда характера и действително ни подкрепя през целия ни живот.

 

Съветите, насоките и дори поуките, които получаваме, ни помагат да преминем по-успешно през премеждието, наречено „живот“.

 

Както всеки човек е различен, така и всяка майка има свой собствен характер, от който зависи и какво ще научим.

 

Днес ви представяме 5 неща, които ще осъзнаете, ако вашата майка е силна и независима личност.

 

1. Научаваме колко е важна независимостта

 

Нямаш нужда от друг човек, който да се грижи за теб и това се учи от примера, който ти дава майка ти. Абсолютно способен си да живееш пълноценен и щастлив живот без да го споделяш с някого. Учим се как да бъдем супер-хора от нашата супер-майка.

 

2. Научаваме значението на безграничната любов

 

Виждали сме майка ни да жертва цялото си време, младост и здраве за нас и роднините ни без веднъж да чуем оплакване. Тя винаги има усмивка на лицето и е щастлива да ни дава повече и повече от себе си. Научи ни какво е безгранична любов и сме сигурни, че това е единственият пример за това.

 

3. Научаваме се да не поглеждаме назад

 

Силната майка ни учи, че думи и изрази като „Ами ако беше...“ и „можеше да бъде“ не трябва да съществуват в речника ни. Научаваме се да не гледаме назад и да анализираме минали събития и тяхното влияние върху бъдещето. Просто гледаме напред и оставяме миналото там, където му е мястото.

 

4. Научаваме, че тя все пак знае повече, отколкото ние

 

Дори и когато ни разделят цели поколения, дори и да не разбираме понякога нейния избор, дори и да не сме съгласни за нещо, важното е да я слушаме. Тя знае какво казва и всичко, което прави е с цел да бъдем само и единствено щастливи. Колкото и да не ни се иска да признаем – майка ни винаги е права.

 

5. Научаваме колко са важни търпението и вярата

 

Бурите ще преминат и всеки ден е наистина ново начало. Силните майки ни учат, че трябва да бъдем търпеливи с времето, с успеха и с проблемите. Всъщност наистина търпението е най-голямата сила.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия