Кейт Мидълтън пребори рака!

 

Това съобщи самата тя чрез кратко видео, разпространено от двореца Кенсингтън.

 

Принцесата на Уелс споделя, че е приключила с превантивната химиотерапия и ще се завърне към някои кралски задължения, след изминалите невероятно трудни 9 месеца.

 

"Докато лятото идва към края си, не мога да ви опиша какво облекчение е, че най-накрая завърших моето лечение химиотерапия. Последните 9 месеца бяха невероятно тежки за нас, като семейство. Животът, какъвто го познавате, може да се промени за един миг и ние трябваше да намерим начин да навигираме из бурните води и непознатите пътища. Пътешествието, което е диагнозата рак, е сложно, плашещо и непредсказуемо за всички, особено за тези, които са ви най-близки... Този период преди всичко напомни на мен и Уилям да размишляваме и да сме благодарни за тези простички, но все пак важни неща в живота, които толкова много от нас често взимат за даденост. Просто да обичаме и да бъдем обичани", споделя Кейт.

 

Тя признава, че няма търпение да се върне към работата си, но остава фокусирана върху възстановяването си.

 

"Да правя това, което мога, за да остана свободна от рака, сега е моят фокус. Въпреки че приключих с химиотерапията, моят път към излекуването и пълното възстановяване е дълъг и аз трябва да продължа да приемам всеки ден такъв, какъвто дойде. Все пак, аз чакам с нетърпение да бъда обратно на работа и да се захвана с още няколко публични ангажименти в следващите месеци, когато мога", издава още принцесата на Уелс.

 

Мидълтън благодари за подкрепата, която с Уилям са получили, докато тя се лекува.

 

Припомняме, че  в средата на януари бе разкрито, че Кейт Мидълтън е претърпяла планирана коремна операция.

 

Беше съобщено, че тя ще стои в болница 2 седмици, а после ще се възстановява вкъщи.

 

Отначало се смятало, че не става дума за онкологично заболяване. Но тестове след операцията показали, че ракът е налице.

 

През март Кейт призна, че е болна от рак и преминава превантивна химиотерапия.

 


Автор: Ивета Иванова