5 спорта, с които горите най-много калории

Вижте кои са те

2023-03-10 15:00:00
5 спорта, с които горите най-много калории
Снимка: Pexels/Patrick Case

Свалянето на килограми е мечта за много хора. За да се случи е добре да се комбинират няколко неща - здравословно хранене, движение, редовно спортуване, качествен сън и т.н. Някои хора не обичат просто да отидат във фитнеса или да правят упражнения вкъщи. Спортът им се струва по-интересен и забавен начин да тренират. Ето и кои спортове помагат най-много в борбата с килограмите, според "The Sun".

 


Плуване

 

Ако не плувате редовно, бъркате много. Знаете ли, че само час плуване може да ви помогне да изгорите около 800 калории? Естествено, точният брой зависи от теглото, ръстта и усилията, които полагате при плуване. При тичането ставите се износват по-лесно, така че плуването е по-добър вариант. Освен това, този спорт намалява стреса.

 

Снимка: Pexels/Jim De Ramos

 

Паркур

 

В началото на века паркурът беше истински хит. Навсякъде из парковете и около някои сгради имаше момчета и момичета, които правиха страшни скокове. Паркурът е френски спорт, считан за истинско изкуство - да се придвижите от точка А до точка Б, преминавайки препятствия, прескачайки, въртейки се във въздуха, показвайки таланта си. Един час паркур може да изгори 850 калории. Упражнението включва цялото тяло, така че е много полезно. Краката са най-използвани, заради скачането, тичането и приземяването, но ръцете също се тренират - когато се изкачвате някъде или когато трябва да се задържите. Това влияе добре на различни мускулни групи и на костите.

 

Снимка: Pexels/Mary Taylor 

 

Тичане

 

Класическа тренировка, която винаги ще бъде сред най-популярните. Тя е един от най-добрите начини за горене на калории. Само с 30 минути бягане може да изгорите около 465 калории. Това зависи от темпото ви на тичане. Упражнението е чудесно, тъй като заздравява сърцето. То влияе добре на мускулите на краката, корема, ръцете и дори на горната част на гърба.

 

Снимка: Pexels/Pixabay

 

Кикбокс

 

Рингът вашето място ли е? Ако да, това е добра новина. Кикбоксът е спорт, който ви помага да изгаряте около 860 калории само за час. Той влияе добре на горната част на тялото, не толкова на краката. Счита се за кардио упражнение. Кикбоксът е полезен, тъй като подобрява баланса, координацията, ловкостта.

 

Снимка: Pexels/cottonbro studio

 

Гребане

 

Гребането е чудесен начин да прекарате повече време навън, да се наслаждавате на природата и гледките, и да губите много калории. Проверете кои са близките язовири/реки до вашето населено място и често може да ходите на гребане там. Ако нямате такава възможност, много фитнеси са снабдени с гребни тренажори, където да извършвате  подобно действие. Упражнението ви помага да горите 713 калории за час. Така раздвижвате цялото тяло - седалищните мускули, колената, гърба, корема, бедрата, ръцете. 

 

Снимка: Pexels/Rachel Claire

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия