Нурофен: как се приема и за кого е подходящ?

2023-01-31 19:30:00
Нурофен: как се приема и за кого е подходящ?
Снимка: Istockphoto

Болката, свръхчувствителността и дискомфорта са едни от най-неприятните чувства, които всеки човек иска да премахне. Има източници на болезнени състояния, като устната кухина, главата, областта на корема по време на менструация. За справянето с тях се изисква предприемането на мерки, включващи ефикасни лекарства с обезболяващо действие. 

 

Фармацевтичните компании знаят, че сред най-честите оплаквания на възрастни и деца са главоболие, мускулни болки, зъбобол и всички състояния на дискомфорт, вследствие на настинка и грип, сред които най-честият е температура, сковаване на тялото, чувство за простуда. Поради тази причина е изработено болкоуспокояващо средство, овладяващо състоянието с бързи темпове и намаляващо неприятното усещане. Нурофен за възрастни е ефикасен начин да сложите стоп на болката. 

 

Специалистите от онлайн аптека galen.bg споделят какво представлява Нурофен, какъв е препоръчителният прием на лекарството, съставът и предназначението. 

 

Какво представлява Нурофен?

 

Нурофен е лекарствен продукт, в чиято основа е активното обезболяващо средство ибупрофен, чието действие е предназначено да премахне болката. Освен като обезболяващо, Нурофен действа и като противовъзпалително средство. Това качество отново се дължи на състава му, в който се включва ибупрофен. Този лекарствен продукт е отлично решение за овладяване на възпалителни процеси и инфекции, свързани с грипни състояния и настинки. Този продукт е нестероиден, който при наличие на протичащ възпалителен процес или огнище на болка, го потушават за кратко време. 

 

Средството действа бързо, защото се усвоява добре от лигавиците и меките тъкани. Действието си проличава едва след 30 минути от приема. 

 

Лекарственият продукт, предлагащ се без лекарско предписание и необходимост от рецепта за закупуване, помага при следните състояния и оплаквания:


 

 

 

 

 

 

 

Сред основните предимства и причини за приема на Нурофен е неговото широко приложение, както и множеството форми, в които се предлага, влияещи локално и косвено върху различни проблеми. 

 

Какви разновидности на Нурофен ще срещнете в онлайн и физическите аптеки?


 Това ефикасно средство, притежаващо широк спектър на приложение, може да бъде срещнато под формата на различни видове, спомагащи за конкретни оплаквания. Предлага се във вид на таблетки, сироп, пластири, меки капсули, подходящи за прием и прилагане. Има следните разновидности:


 

 

 

Какво трябва да знаете преди прием на Нурофен?

 

Не приемайте, ако притежавате някое от следните обстоятелства:


 

 

 

 

 

 

Бъдете внимателни при приема на това болкоуспокояващо и антисептично средство, когато планирате забременяване, защото ибупрофена може да повлияе върху възможността за зачеване. Хидратирайте се достатъчно при приема на лекарствения продукт, защото при дехидратация има наличен риск от бъбречно увреждане. Използването на нестероидни лекарства с ибупрофеново участие могат да повлияят върху риска от предизвикване на инфаркт или инсулт при предозиране. 

 

Преди употреба прочетете инструкциите на производителя и обсъдете с лекуващия ви лекар, особено ако сте бременни. Ако приемате кортикостероидни лекарства, както и такива за високо кръвно, е подходящо да ги съобразите с приема на Нурофен и да се консултирате с лекуващ лекар, за да не се създаде риск от възникване на здравословни проблеми като кръвоизливи и язви. 

 

Ако извършвате прием обезболяващото средство по време на кърмене е подходящо да се посъветвате с консултант по кърмене или вашия лекар, както и да приемате минимална доза за лечение с кратко времетраене.

 

При нежелани реакции след употребата на продукта като стомашно-чревен дискомфорт, кървене, повръщане, стомашни болки, недостиг на въздух, обриви по кожата, болки в гърлото и пожълтяване на очите, преустановете приема и се обърнете към медицинска помощ.

Автор: TeenProblem

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия