Отслабнете с въртене на обръч

Забавна тренировка

2022-08-05 15:00:00
Отслабнете с въртене на обръч
Снимка: Pexels/Karolina Grabowska

Повечето хора си представят въртенето на обръч като детско занимание. Наистина през 90-те и в началото на века обръчите бяха истински хит и много деца въртяха обръчи пред блоковете си и на детските площадки. Това, че сте пораснали, не е причина да спрете да го правите.

Въртенето на по-тежък обръч може да е истинска тренировка, да ви помогне да отслабнете, а в същото време така се забавлявате и не го усещате като много тежко упражнение. Ето как помага то, според британския "Cosmopolitan".

 


Ползи

 

Личният треньор Рейчъл Сачердоти казва пред изданието, че въртенето на обръч изисква въртене на бедрата и кръста и така включваме в тренировката коремните мускули, гръбните мускули, лумбалните мускули. Стабилността и силата на тези мускули е важна за цялостното здраве на човек. Така се намаляват коремните мазнини и постигаме плоско коремчe. Упражнението носи ползи и за долната част на тялото - бедрата. Като въртим обръч, ние изразходваме повече енергия, организмът работи на пълни обороти, а така горим мазнини и талията се смалява.

 


Снимка: Pexels/ Los Muertos Crew


Колко тежък обръч да използваме?

 

Важно е да започнем тренировките с обръч, чието тегло е според нашите възможности и фитнес нивото ни. Започнете с по-лек обръч и постепенно използвайте все по-тежък. Уверете се, че тежките обръчи не вредят на позата ви.

 


Препоръчва се да въртите обръч по 15-20 минути на ден.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия