4 начина за справяне с подпухналите очи

Вижте кои са те

2021-11-12 15:00:00
4 начина за справяне с подпухналите очи
Снимка: Pexels

На всеки се случва да се събуди с подпухнали очи или тъмни кръгове под очите. Има много кремове, с които може да се мажете сутрин или вечер, за да избегнете това. Но най-добре е да разберете кое води до появата на тъмни кръгове. Генетични фактори, лошо хранене, лоша лимфна циркулация - всичко това може да е причина за подпухналите очи. Ето няколко съвета как да се справите с тях по естествен начин, според американския "Cosmopolitan".

 


1. Използвайте студени компреси

 

Сложете влажни кърпи под очите, без да ги натискате прекалено много към кожата. Така веднага ще усетите и видите, че кожата ви се успокоява. Студеният компрес помага да се свият кръвоносните съдове, което води до намаляване на подпухването, казва дерматологът Мона Гохара.

 

Снимка: Pexels

 

2. Спете по гръб

 

Ако спите по гръб, e по-малко вероятно да се натрупва течност под очите. Така очите ви няма да са толкова подпухнали и подути, когато се събудите сутрин. Ако не ви е комфортно да спите по гръб, поне сменете памучната възглавница с копринена - така се минимализира триенето.

 

Снимка: Pexels

 

3. Намалете приема на солени храни и алкохол

 

Опитвайте да избягвате хапването на прекалено солени храни и не пийте много алкохол. Тези две неща водят до задържане на течности. А това е главният виновник за подпухнлите очи и торбичките.

 

Снимка: Pexels

 

4. Медитирайте

 

Опитайте да намерите нещо, което ви помага да релаксирате и ви успокоява. Колкото по-стресирани и разтревожени сте, толкова по-лесно се появяват торбички под очите. Стресовият хормон кортизол предизвиква появата на торбички. Много хора намират спокойствието чрез медитация, йога, разходки или тичане.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия