5 леки тренировки на открито, с които да отслабнете

Вижте кои са те

2021-07-02 13:30:00
5 леки тренировки на открито, с които да отслабнете
Снимка: Pexels

Много хора искат да влязат във форма за лятото и дните, прекарани в парка или на плажа. Сега и времето е топло и можем да спортуваме в градинката до блока, за да не харчим пари за фитнес и да не стоите вътре в спортни зали. Ако не сте сред най-върлите спортисти и тичането навън ви се струва трудно и изморително, ето някои леки и приятни упражения, с които може да свалите килограми, според "Pop Sugar".

 


Каране на велосипед

 

Ако бягането натоварва ставите ви и ви изморява много, заложете на каране на велосипед. Това отново е ефективна форма на кардио и е практично. Може да ходите с колело на срещи, на работа, до магазина или просто да покарате вечер, за да разпуснете. Това е забавен начин да горите калории и дори не усещате умората, ако карате бавно и по 30-40 минути. А и може да видите нови места в града и околностите, в които живеете.

 

Снимка: Pexels

 

Тенис

 

Тенисът също няма да ви измори колкото тичането, а е чудесна тренировка. Екипите, с които играете са много сладки и може да си направите снимки с тях. Освен това, това е спорт, който да играете с приятел - така ще общувате повече, ще се състезавате по приятелски и дори ще намалите стреса. Проучвания показват, че редовно играене на тенис значително намалява тревожността и депресията.

 

Снимка: Pexels

 

Каране на ролери

 

Припомнете си детството и си вземете ролери. Помните ли колко модерни бяха ролерите и скейтборда през 90-те и в началото на новия век? Това са много евтини и сравнително лесни начини да горите калории. Може да карате вечер из квартала, както и с приятели, и това отново ще ви се види по-скоро като развлечение, отколкото като трудна и тежка тренировка.

 

Снимка: Pexels

 

Планинско ходене

 

Лятото е времето да отидете в планината - там ще намерите прохлада в горещите дни, а и ако не сте опитни планинари, е по-хубаво да ходите по екопътеки през лятото, когато по тях не е хлъзгаво и заледено. Така ще се насладите на природата, пред вас ще се открият величествени гледки и в същото време ще се раздвижите и може да свалите килограми. Ходете по планински пътеки през уикендите с приятели и пътят ще ви се стори по-лек. Според проучване, публикувано в "Frontiers in Psychology", обграждането с природа за 20-30 минути на ден може да намали нивата на стресовия хормон кортизол с 21%.

 

Снимка: Pexels

 

Волейбол

 

Ако предпочитате плажа или парка пред планината, това е алтернативата за вас. Извикайте няколко приятели и си спретнете игра на волейбол. Този спорт окуражава комуникацията и ви помага да сте фокусирани. А и като преследвате топката, отново горите калории. Играта ще е забавна и няма да ви умори колкото тичането или упражненията във фитнеса.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия