Аромати, които успокояват и зареждат с настроение и енергия

Вижте кои са те

2023-05-04 15:00:00
Аромати, които успокояват и зареждат с настроение и енергия
Снимка: iStock/Evgeny Sofrygin

На всеки се е случвало да се събуди изморен, да няма сили за ходене на работа или училище, да се чувства демотивиран и да не може да се концентрира. Ако хапването и пиенето на кафе или вода с лимон не ви помага в борбата със стреса, умората и липсата на енергия, може да изпробвате нещо друго. Ароматерапията става много популярна в последните години и има някои аромати, които ще ви помогнат да победите стреса, да подобрите настроението си и да станете по-продуктивни. Ето кои са, според "Enterpreneur.com".

 


Лимон

 

Миризмата на този цитрус подобрява концентрацията ви и има успокояващ ефект. Сякаш умът ви става по-бистър, когато миришете лимон. Ароматът ще ви помогне и когато сте ядосани, притеснени и изморени.

 

Снимка: iStock/Tim UR

 


Лавандула

 

Етеричните масла от лавандула са голям хит. Те също са известни със своите успокояващи свойства, а и ароматът на лавандула гони стреса. Той успокоява нервите и напрежението, доказват проучвания. Дори може да успокои депресията и мигрената.

 

Снимка: iStock/Julia Klueva

 

Жасмин

 

Както лавандулата, така и жасминът се използва за успокояване на нервите. Етеричните масла от жасмин се използват, дори като антидепресанти, тъй като могат да подобрят настроението и дори да ни накарат да се чувстваме по-уверени и оптимистично настроени. Дават ни много енергия.

 

Снимка: iStock/Almaje

 

Канела

 

Знае се, че канелата е много полезна подправка. Но се оказва, че дори само ароматът ѝ може да донесе още ползи за здравето. Миризмата на канела бори умствената умора и ни помага да се концентрираме над нещо и да не губим фокуса си.

 

Снимка: iStock/bhofack2

 

Мента

 

Миришете мента, за да имате повече енергия, свежи идеи и да се чувствате страхотно. Специалисти казват, че ароматът на мента ни помага да сме по-продуктивни, когато спешно трябва да ни хрумнат нови идеи. Той стимулира мисленето и подобрява концентрацията. А и се бори със стреса.

 

Снимка: iStock/kazmulka

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия