3 упражнения за новата година

Ето какво да тренирате

2021-01-12 15:00:00
3 упражнения за новата година
Снимка: Pexels

Новата година е перфектното време и за нов старт. Всеки път в началото на януари много хора си обещават да се заемат със спорт, да ходят на фитнес и да намалят приема на калории, за да отслабнат. Ако все пак, не сте сред най-големите фенове на фитнеса и упражненията, има няколко забавни тренировки, с които лесно да поддържате форма, като направите и промени в храненето. Ето кои трендове да следвате през 2021 г., според американския "Cosmopolitan".

 


Каране на ролери

 

Ролерите сигурно са мил спомен от детството ви. В края на 90-те и началото на новия век те бяха много модерни и всички деца пред блока караха ролери. Може да си припомните как се прави това, тъй като това е забавен начин да спортувате и горите кабории, без да се натоварвате много и да го приемате като истинска тренировка. Може да карате с приятели в парка, така няма да усетите как минава времето. А и много Instagram инфлуенсъри в момента се завръщат към карането на ролери. Хубавото е, че при този спорт натоварвате всеки мускул в тялото, не само тези на краката.

 

Снимка: Pexels

 

Тичайте

 

Тичането е леснодостъпно за всички - не е нужно да имате специална екипировка, да плащате абонамент за фитнес или за определена тренировка. Затова, все повече хора се обръщат към това упражнение. То е подходящо за карантината, така ще се раздвижите добре и ще изгорите доста калории. Дори да ви е трудно в началото, първо тичайте по 5-10 минути на ден и бързо тялото ви ще свикне. Може да бягате в близкия парк или до магазина, до любимото заведение, от което си вземате кафе и т.н.

 

Снимка: Pexels


Трамплини

 

Още едно лесно упражнение, което също няма да усетите като трудна и мъчителна тренировка, особено ако сте с приятели. Заложете на скачането на трамплини за бързо отслабване. Това е забавна тренировка, която подобрява костната плътност и коригира неправилната стойка на тялото. Може и да подобри устойчивостта на мускулите на корема и гърба. Скачането на трамплини ви зарежда с енергия. Може дори да си купите трамплин за вкъщи.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия