4 начина да детоксикирате организма след празниците

Ето как

2021-01-07 13:30:00
4 начина да детоксикирате организма след празниците
Снимка: Pexels

По коледните и новогодишни празници традиционно хората преяждат, а и често прекаляват с алкохола по партитата. През януари следват и няколко имени дни, така че купоните продължава. Приемането на голямо количество алкохол в този период определено влияе на организма. Ето как да се детоксикарате след пиенето, според британския "Cosmopolitan".

 


Яжте редовно и балансирано

 

Хапвайте по 3-4 пъти на ден, опитвайте да е по едно и също време всеки ден и залагайте на полезни храни. Опитайте да включите зелени зеленчуци в менюто си, като спанак, както и чист протеин - пилешко и риба. Яжте и умерено количество въглехидрати - кафяв ориз, например, съветва д-р Люк Пратсайдс.

 

Снимка: Pexels


Избягвайте захарта

 

В повечето алкохолни и газирани напитки има захар, така че сигурно сте поели много захар през празничните дни. И това увеличава апетита ви за сладко. Но е най-добре да не поемате повече сладкиши и сладки напитки. Изягвайте десертите, бонбоните, газираните напитки и преработените храни.

 

Снимка: Pexels


Пийте много вода

 

Ясно е, че алкохолът дехидратира организма. Стремете се да пиете 2 литра вода на ден, дори може и малко повече.

 

Снимка: Pexels


Спрете алкохола за известно време

 

Хубаво е да се изчистите от алкохола. Ако все пак решите да пийвате, трябва да поемате не повече от 14 единици алкохол на седмица. Една единица алкохол се равнява на 10 мл. чист алкохол.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия