6 причини да карате кънки на лед

Вижте кои са те

2020-12-25 12:00:00
6 причини да карате кънки на лед
Снимка: Pixabay

Зимният сезон е идеалното време за ходене на ледена пързалка, особено сега, когато заведенията, кината, музеите и фитнесите са затворени. На ледената пързалка може да се видите с приятели, да се забавлявате и да поддържате форма. Ето кои са ползите от карането на кънки на лед, според "healthfitnessrevolution.com".

 


Подобрява баланса и координацията

 

Карането на кънки на лед е забавен и добър начин да развива баланса и подобрява координацията на тялото си. Когато се опитвате да се пързаляте, вие се учите да пазите равновесие и да разчитате на себе си.

 


Подобрява гъвкавостта на ставите

 

Ако ставите ви пукат, когато ставате от сън, карането на кънки може да е идеалното упражнение за вас. Така се учите на бързи движения с краката и коленете ви стават по-силни. Ставите стават по-гъвкави.

 

Снимка: Pixabay


Увеличава мускулната маса на краката

 

Когато карате на леда, вие се фокусирате върху движенията на краката. Това е чудесно упражнения за мускулите на краката. Така се трупа мускулна маса там.

 


Кардио упражнение

 

Аеробните упражнения са много полезни за сърцето, а карането на кънки е точно такова. Най-хубавото е, че то не ви се струва толкова интензивно и тежко, колкото другите аеробни упражнения и се забавлявате, докато го правите.

 

Снимка: Pixabay

 

Загуба на тегло

 

Ако искате да поддържате теглото си или да свалите няколко излишни килограма, трябва да се отдадете на спорт. Фитнесите са затворени, но на ледената пързалка също може да тренирате. Така горите калории, докато се веселите с приятели. С карането на кънки горите между 300 и 650 калории на час, в зависимост от това как карате.

 


Освобождаване от стреса

 

Редовната физическа активност ни помага да се преборим със стреса и да се чувстваме заредени с енергия. Карането на кънки на лед помага много, защото е забавно, обикновено го правите в компанията на приятели, а ако е навън - може да се наслаждавате на природата наоколо.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия